Društvo

DPS: Broj preminulih i novozaraženih alarmantan, svaki član Vlade odgovoran za strašan scenario

Vlada

Demokratska partija socijalista DPS poručuje da su brojke u vezi sa korona virusom alarmantne. Oni ukazuju da je, prema posljednjim podacima, u Crnoj Gori od posljedica te bolesti umrlo 12 ljudi, dok je zaraženo još 600 građana.

“Danas je u Hrvatskoj koja ima populaciju malo veću od četiri miliona stanovnika, od korona virusa umrlo 13 ljudi, u Srbiji u kojoj živi skoro devet miliona građana, umrlo je 15, a u Sloveniji koja ima oko dva miliona stanovnika, od posljedica zaraze ovim virusom život je izgubilo osam osoba. Ove brojke svjedoče o strašnoj statistici koja je posljedica razbuktale i nekontrolisane epidemije u Crnoj Gori”, kazali su u DPS-u.

Oni pitaju šta treba da se desi pa da vlast sagleda svu pogubnost nestručnog rada uprave Ministarstva zdravlja, koji za posljedicu ima epidemiju koja bukti stihijski, poput požara, i koju zdravstvene vlasti uopšte nijesu u stanju da kontrolišu.

“Zastrašujuće je poređenje koje pokazuje da je za dva i po mjeseca rada ove Vlade preminulo tri puta više ljudi nego za devet mjeseci epidemije u vrijeme bivše vlasti?! U ovu statistiku su ušli i mjeseci kad se zdravstveni sistem lavovski borio sa drugim talasom koji je donio veliko povećanje zaraženih, ali je epidemija bila stručno kontrolisana i broj izgubljenih života minimalan, u odnosu na današnju crnu statistiku”, ocijenili su u DPS-u.

Navode i da su mjere Ministarstva zdravlja i Vlade potpuno nestručne.

“Od potpunog odsustva bilo kakve zdravstvene kontrole putnika na ulasku u našu zemlju – pod izgovorom da tako podstiču turizam, a umjesto toga smo svrstani u zemlje u koje vlade upozoravaju da se ne putuje – do nestručne i neodgovorne odluke da se štićenici domova za stare liječe u tim ustanovama a ne u bolnicama, pogubne su bile po zdravlje i živote naših građana”, kazali su u DPS-u.

Kako dodaju, pozivaju Vladu na odgovornost, zbog svega što je zadesilo Crnu Goru kao posljedica lošeg upravljanja krizom, pogrešne strategije nadležnog ministarstva, nadgornjavanja sa donatorima vakcina, politikanstvom i revanšizmom kao jedinim i glavnim principom kojim se aktuelna ministarka vodila.

“Kako je cijela Vlada stala iza neodgovornih i nestručnih postupaka ministarke zdravlja, onda je svaki njen član podjednako odgovoran za strašan scenario čije su žrtve svi građani Crne Gore”, zaključili su u DPS-u.

Send this to a friend