Društvo

DPS: Direktor Čistoće promoviše Karavan mimoze, a smeće ne odvoze

Dok se Karavan mimoze bez zvaničnog programa seljaka iz grada u grad, pretvoren u višednevni izlet za besposlene opštinske funkcionere koji pokušavaju da o nečemu informišu svoje domaćine, ljubazno ih molimo da prvo očiste svoje dvorište, da se ne brukamo kada gosti dođu, poručili su danas iz odbora Demokratske partije socijalista u Herceg Novom.

“Nakon ljetnjeg fijaska obilježenog brojnim primjedbama građana i turista zbog prljavih gradskih ulica i prepunih kontejnera, scenario se ponavlja i zimi. Vjerovatno lokalna vlast ima opravdanje zašto direktor “Čistoće” putuje sa Karavanom Mimoze i obilazi gradove regiona, ali nema opravdanje zašto se otpad neredovno odvozi, a smeće ponovo gomila”, navode u lokalnom odboru DPS.

Kako ističu, dok je potpuno nejasno koja je uloga direktora “Čistoće” u promociji Praznika Mimoze, trebalo bi da je jasno koja je njegova uloga u preduzeću kojim rukovodi.

“Izgleda da su za neredovan odvoz smeća krivi turisti tokom ljeta, a direktorove obaveze u promociji turističke ponude tokom zime. Ali, ko je kriv što zaposlenima izostaju plate? Praznik Mimoze je veliki ponos Novljana i sa svojih pola vijeka trajanja može biti sinonim za naš grad. Praznik je odraz našeg duha, mentaliteta i identiteta. Poražavajuće je da se njegova promocija pretvara u ekskurziju za funkcionere vlasti, koji su jedva dočekali da o trošku građana Herceg Novog, napokon vide malo svijeta”, kažu u opštinskom odboru DPS Herceg Novi.

U toj partiji smatraju da kao i do sada, iz svojih putešestvija neće izvući nikakvu pouku, niti će primijetiti kako se komunalna pitanja rješavaju u drugim sredinama.

“Od dosadašnjih izleta očigledno im je najsnažniji utisak ostavila preporuka da bi „Praznik Mimoze trebalo održati na ljeto, kada ima više turista“. Ali ko bi umjesto direktor “Čistoće” tada putovao po svijetu? Možda direktor Parking servisa? Ili Vodovoda? Na tečnom stranom jeziku ne bi ni morali da se trude oko promocije. Sve bi se namjestilo samo. Možda i dovedu žirafu ili podijele pomalo para po oprobanoj pobratimskoj taktici! U međuvremenu građanima ostaje da se mole da ne bude previše turista ljeti, niti promotivnih obaveza direktora “Čistoće” zimi”, zaključuju u DPS-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djuro
Gost
Djuro

Ovo smece je ostalo od ranije

Velimir
Gost
Velimir

Hahahahaha,
Jeli to Knezevica cuvaju da ga ne uhapse!?

Send this to a friend