Društvo

DPS: Od najčistijeg grada Herceg Novi postao najprljaviji

Herceg Novi je od najčistijeg grada u Crnoj Gori, postao najprljaviji, poručili su iz hercegnovskog DPS-a.

Kako ističu, zapuštenost grada vide i Novljani i turisti, a ulice su prljave, kontejneri prepunjeni, smeće svugdje uokolo.

“Osim što je sraman prizor za jedan turistički grad, potencijalni je izvor zaraze. Za to vrijeme, kao na nekom poligonu za vježbu, koalicija na vlasti donosi ‘sudbonosne odluke’ i vrši ‘značajne kadrovske promjene’. Ređaju se na funkcijama rođaci, kumovi i naravno partijski poslušnici. Kada se istroše u Herceg Novom, tu su mladi kadrovi bez konflikta intertesa, da pokriju Tivat, Kotor i Herceg Novi, kao na primjer sadašnji direktor „Čistoće“ doo Herceg Novi – Vladimir Arsić”, saopštili su iz ove partije.

Kako dodaju, dok Herceg Novi gubi na ugledu i dostojanstvu, rezultat rada „stručnih“ i „depolitizovanih“ kadrova koji pripravnički staž odrađuju na direktorskim pozicijama možemo vidjeti na fotografijama u prilogu koje govore više od riječi.

“Ne znamo da li su česte smjene uzrok očiglednih unutar koalicionih konflikata ili metod demonstracije sile pojedinih aktera lokalne vlasti.Ali, znamo da prelijatanje sa funkcije na funkciju nevjerovatno liči na prelijetanje mnogih iz sadašnje vlasti iz partije u partiju. Kada nesposobnost postane očigledna, onda se kamufliraju prelaskom u drugu partiju. Na taj način postaju mladi, mudri i pošteni, ali ne stručni da upravljaju gradom i njegovim službama”, tvrde iz DPS-a.

 

4 Komentara na "DPS: Od najčistijeg grada Herceg Novi postao najprljaviji"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend