Društvo

Duh Uskrsa je u praštanju i harmoniji

Zenka

Povodom najradosnijeg katoličkog praznika Uskrsa ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka uputio je čestitke nadbiskupu barskom, monsinjoru Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom, monsinjoru Iliji Janjiću, svom uvaženom sveštenstvu i redovništvu i katoličkim vjernicima, kao i protestantskim crkvama i svima onima koji ovaj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

“Neka ovaj sveti i svijetli praznik duše onih koji ga proslavljaju ispuni plemenitošću, neka mir i ljubav gospodare njihovim srcima i domovima. Duh Uskrsa je u praštanju i harmoniji, i s tim u vezi želim da ovaj veliki hrišćanski praznik protekne u duhovnom miru, razumijevanju i harmoniji. Neka ujedinjuje i ističe trajne etičke postulate u Crnoj Gori”, poručio je Zenka.

Naglasio je da želi da Uskrs podari vrijednosti koje sve usmjeravaju ka prosperitetu, srećnijem i blagodetnom životu, u znaku sloge, međuvjerskog i međunacionalnog sklada i poštovanja različitosti po kojima je Crna Gora oduvijek poznata.

Send this to a friend