Društvo

Đukanović čestitao Špadijeru rođendan: Vaša stvaralačka energija potrebna Crnoj Gori

Marko Špadijer

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanivić čestitao je 80. rođendan publicisti i književnilu Marku Špadijeru i naglasio da su njegovo žitvno iskustvo  i stvaralačka energija potrebni Crnoj Gori.

“Povodom Vaseg životnog jubileja-80. rodjendana, upućujem Vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dobro zdravlje i dug život. Vi ste cijeli svoj časni životni put, ispunjen novinarskim, politickim, publicističkim i književnim radom, podredili kulturnom preporodu i civilizacijskom uzdizanju Crne Gore, u svim etapama naše novije istorije”, navodi Đukanović.

On dodaje da su afirmacija moderne Crne Gore, njenog državnog i nacionalnog identita u socijalistickoj Jugoslaviji, u procesu obnove crnogorske državnosti, i nakon ponovnog međunarodnog priznanja, neodvojivo vezani za ime Marka Špadijera i njegov raznovrsni stvaralački opus.

“Vaše životno iskustvo, znanje, Vaša jasna misao i stvaralačka energija,potrebni su Crnoj Gori i u novoj fazi stabilnijeg, dinamičnijeg ekonomskog i demokratskog razvoja,nakon stupanja u NATO,na završnom putu evropske integracije. Želim Vam jos puno dobrih godina, na dobro Vaših bliskih, i dobro Crne Gore”, zaključuje se u Đukanovićevoj čestitci Špadijeru.

16 Komentara na "Đukanović čestitao Špadijeru rođendan: Vaša stvaralačka energija potrebna Crnoj Gori"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend