Društvo

Đukanović: Katolička zajednica u Crnoj Gori ima visoko uvaženo mjesto i ulogu

Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Uskrsa, nadbiskupu barskom Rroku Gjonlleshaju, biskupu kotorskom Iliji Janjiću, sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti u Crnoj Gori, uz najbolje želje za napredak katoličke zajednice i ličnu i porodičnu sreću.

“Predstojeći blagi dani, uvijek su prilika da se podsjetimo univerzalnih hrišćanskih i civilizacijskih vrijednosti, mira, međusobnog poštovanja i čovjekoljublja, koje vjekovima zajednički baštinimo na ovim prostorima. To je najbolji odgovor i na savremene izazove, kroz snaženje multietničnosti i multikonfesionalnosti po kojima je prepoznatljiva i današnja Crna Gora, koja je važan faktor regionalne stabilnosti, pouzdan partner u NATO alijansi kao najmlađa članica, i lider u pregovaračkom procesu sa EU”, navodi se u Đukanovićevoj čestitci.

Prema njegovim riječia u svim tim uspjesima katolička zajednica u Crnoj Gori ima svoje visoko uvaženo mjesto i ulogu.

“U ovim danima slavlja želim da odam priznanje i za vaš izuzetan doprinos jačanju i osavremenjavanju tradicionalno čvrstih i prijateljskih veza između Crne Gore i Svete Stolice, kojima će novi impuls dati i skoro otvaranje prve Apostolske nuncijature u našoj zemlji. Uz izraze visokog uvažavanja, vama i svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, upućujem i najbolje želje da Uskrs provedete u miru, blagostanju i porodičnoj atmosferi, okruženi prijateljima”, zaključio je Đukanović.

8

avatar
1000
5
3
0
 
7
VelimirSonjaAvroMiraSvice
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Avro
Gost
Avro

Nadbiskup barski i primas srpski. To je zvanje

Mira
Gost
Mira

Crna Gora je oduvjek bila stub Katoličke vjeroispovjesti.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Ovo nema nidje da rusi pravoslavne crkve a podrzava sve ostale ,katolike muslimane,jevreje.

Svice
Gost
Svice

Ne treba zamjeriti. I Slobo se pred pad bio pogubio.

Velimir
Gost
Velimir

Želje puste !
Jedan je kralj,jedan je MILO!

Sonja
Gost
Sonja

Ma nemoj

Franko
Gost
Franko

Ima i treba da ima. Ali, Mitropolija Crnogorsko-Primorska je organizacija koja je stvoritelj Crne Gore. Kao što je katolička crkva stvoritelj Italije. Živio naš i blagosloven bio na mnogaja ljeta i u vječnost naš presvijetli Mitropolit gospodin Amfilohije!

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Kako se izreklamira.kad ga niko ne hvali mora sam sebe.

Send this to a friend