Društvo

Podzemna garaža na Trgu Balšića imaće dva ili tri nivoa

Stefan Đukić

Glavni grad raspisao je javni poziv za izbor projektanta idejnog rješenja i glavnog projekta podzemne garaže, kao i uređenja Trga Balšića. Građani na taj projekat dugo čekaju, a njegova realizacija će rasteretiti saobraćaj u centru, ocijenio je arhitekta Glavnog grada Stefan Đukić u emisiji “Lice Podgorice” Gradske RTV.

“Jedan od prioriteta aktuelne gradske uprave je oživljavanje centra grada i zatvaranje užeg centra za automobile”, kaže Đukić.

Uređenje Trga Balšića će, dodaje, tome značajno doprinijeti.

“Mi ćemo u tom procesu dobiti idejno rješenje i glavni projekat garaže na prostoru Trga Balšića ispred solitera, veoma poznata lokacija koja se koristi kao parkiralište zajedno sa prostorom atomskog skloništa. Na ovaj način ćemo saobraćaj izmjestiti ispod zemlje, a prostor na površini gdje će biti trg, namijenjen je pješacima”, kazao je Đukić.

U idejnim rješenjima za gradski trg planirani su djelimično natkriven prostor za gradsku pijacu, kao i za kulturna dešavanja, naglašava Đukić.

“Ona uključuju ne samo prostor trga već i uređenje oko najstarijeg drveta u Podgorici, platana, kao i uređenje ulica koje su obodno i ograničavaju ovaj prostor. Podzemna garaža ispod novoformiranog trga imaće dva ili tri nivoa”, zaključio je Đukić.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
AspirinixMugambe
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aspirinix
Gost
Aspirinix

Da li to znači da se atomsko sklonište uništava ? Da nije potrebno?

Mugambe
Gost
Mugambe

A kad će Trg Božane Vučinić doći na red

Send this to a friend