Društvo

Đurović traži hitnu sjednicu Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport zbog štrajka prosvjetara iz Budve

Dejan Đurović
Dejan Đurović

Poslanik Demokratskog fronta i zamjenik predsjednika Odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport Dejan Đurović zatražio je hitnu sjednicu ovog radnog tijela Parlamenta zbog štrajka prosvjetara iz Budve.

“Neki od njih štrajkuju i glađu usled neriješenog stambenog pitanja i situacija zahtijeva promptno djelovanje. Tim povodom sam predložio kolegama poslanicima koji su članovi Odbora da, ukoliko predsjednik odbora ili predsjednica Skupštine ne sazovu sjednicu, potpišemo zahtjev za njeno sazivanje”, navodi Đurović.

On očekuje da predsjednik Odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport Damir Šehović sazove hitnu sjednicu, a što može učiniti i predsjednica Skupštine, na osnovu Poslovnika.

“Potrebno je održati sjednicu sa isključivo jednom tačkom dnevnog reda – stambena problematika prosvetnih radnika Budve, gdje bi bili prisutni ministar prosvete mr Miomir Vojinović, predstavnik rukovodstva Sindikata prosvete Crne Gore i predstavnik Organizacionog tima prosvetnih radnika podstanara Budve”, objašnjava Đurović.

Poslanik DF-a smatra da je to obaveza koja ne trpi odlaganje jer može dovesti do, kako kaže,  “tragičnih posledica”.

“Imamo ljudsku, moralnu i profesionalnu dužnost da se prema ovome odnesemo s dužnom pažnjom i analizom kako bi došli do najboljih rešenja”, zaključuje Đurović.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
vekidavid6999
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

gospoda profesori u sezoni štrajkuju, nijesu znali. nijesu vidjeli što Marović radi po Budvi, nikad nijesu tražili da ga vrate iz Beograda u Spuž

david6999
Gost
david6999

Carevic,gugi i kompanija sa svim mogucim sredstvima sa lokalnognivoa opstruirali rad dobijanja raznih dozvola,upisa u katastar,to je takva bruka,da je srece isjterli bi ono govedo iz CG,onog dr.neprijatelja,a da ne pricam sta je u saradnji sa njimstava od Ministarstva Prosvjete i sporta i kulture i bla bla,za skoro 3 godine ostaljen novac tek kada je pala vlada zdravka pijanog je… Više »

Send this to a friend