Društvo

Dušku Bjelici prestižna nagrada FIEPA Evrope

Duško Bjelica

Prestižna nagrada “FIEP Europe Thulin Award” će biti dodijeljena crnogorskom naučniku prof. dr Dušku Bjelici, profesoru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i predsjedniku Crnogorke sportske akademije od najstarije evropske asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja – FIEP EUROPE.

Bjelica će nagradu dobiti na FIEP kongresu u Finskoj u gradu Vierumaki 2022. godine, potvrdio je prof.dr Branislav Antala, potpredsjednik te institucije.

“FIEP Europe Thulin Award” je nagrada koja je ustanovljeno 2010. godine i predstavlja evropsko priznanje kojim se nagrađuju najpoznatije ličnosti iz oblasti fizičkog vaspitanja koje su dale veliki doprinos razvoju fizičkog vaspitanja na nacionalnom i na nivou Evrope.

Dosadašnji dobitnici ovog najvišeg priznanja su devetnaest naučnika iz jedanaest država : Rumunije, Španije, Švsajcarske, Litvanije,Srbije, Hvatske, Crne Gore, Slovačke, Rusije, Češke i Luksemburga. Najviše laureate je iz Španije i Rusije.

FIEP (Federation Internationale D”education Phisique) je osnovan 1923. godine u Briselu sa ciljem da promoviše razvoj širokog spektra aktivnosti u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, sporta za sve, fitnesa i zdravlja, rekreacije, kao i snalaženja u prirodi, za ljude svih uzrasta i nacija u cijelom svijetu, kao i da podstakne i doprinese međunarodnoj saradnji u ovim oblastima. Vodeća je evropska institucija ove vrste.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko
Gost
Mirko

Duska Bjelicu poznajem jos kad je radio u FSCG bio je vrijedan i tacan. Imao je veliki ugled kod fudbalskih klubova. Znam da je uvijeg cestito branio crnogorske interese

Micas
Gost
Micas

Sva sreca pa “Eticki odbor UCG (citaj kola srpskih sestara) ne odlucuje o tome.
Bjelica je priznat sportski radnik i cijenjen naucni radnik. Oduvijek je branio crnogorske interese u sportu i zivotu.
Logicno, rusko-srpskoj agenturi u CG to ne odgovara.
Srecno profesore!

Send this to a friend