Društvo

Dvostruko više upisanih studenata na Mašinskom fakultetu

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Igor Vušanović navodi da je upis u prvom roku na ovom fakultetu za 66 odsto bolji nego prethodne godine, na oba studijska programa, Mašinstvu i Drumskom saobraćaju.

“Primjetno je da je i struktura upisanih znatno bolja jer sada preovlađuju odlični i vrlodobri sa uspjehom, što nam daje nadu da ćemo u narednim godinama značajno unaprijediti i kvalitet nastave i pratktičnog rada sa budućim studentima”, naveo je dekan Vušanović.

Upis se završava sjutra, a sadašnja statistika ukazuje da će na oba programa biti slobodnih mjesta u drugom roku.

“Još jednom napomnjem da u Crnoj Gori nema nezaposlenih mašinskih inženjera i da je potražnja za ovim kadrom jako izražena, u nekim oblastima izuzetno izražena. Ovim putem pozivamo sve mlade ljude kojima su tehnika i prirodne discipline bliske da nam se pridruže, jer pred nama su uzbudljive godine kada je riječ o studijama tehnike”, istakao je dekan Vušanović.

On je kazao da će praktična nastava na studentskim projektima u okviru programa Mehatronika, i studentskog projekta formula student,koji se razvija, biti prilika mladim ljudima da iskažu svoje pune potencijale i da vremenom budu spremni za tržište rada, koje sa nestrpljenjem očekuje diplomirane mašinske inženjere.

Send this to a friend