Društvo

Džada Film Fest zajedno sa prijateljima festivala uručio donaciju Institutu za bolesti djece

Džada Film Fest uručio donaciju Institutu za bolesti djece
Džada Film Fest uručio donaciju Institutu za bolesti djece

Marketinška agencija Link creative studio, u čijoj organizaciji se održava sedmo izdanje Džada Film Fest-a, međunarodnog festivala debitantskog igranog filma, pokrenula je sa prijateljima festivala novi segment festivala DžFF 4 kids, humanitarnu akciju za najmlađe. DžFF, u saradnji sa kompanijom Epson iz Hrvatske, kompanijom G3Spirits i Moto Klubom „Familija“ poklonila su Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore opremu za gledanje filmova – projektor, laptop i zvučnike.

Organizatorka festivala Nina Lončar kazala je da je želja bila da se mališanima olakša boravak i liječenje na Institutu.

„Od ove godine smo pokrenuli poseban segment festivala, DžFF 4 kids, gdje smo zajedno sa prijateljima festivala kompanijama Epson i G3Spirits, i Moto klubom „Familija“ kroz humanitarnu akciju donirali opremu za gledanje filmova“, kazala je Lončar.

Direktor Instituta za bolesti djece, dr Velibor Marić zahvalio se organizatorima festivala na brižnoj misli o najmlađima i dirljivom poklonu, istakavši da, uprkos tome što se svi zaposleni u Institutu zaista trude da boravak mališanima u bolnici bude što prijatniji, on je za njih i dalje jako stresan.

„Jer koliko god su i sa roditeljima ovdje, ali van svoga ambijenta znate da je to poseban stres. Hvala vam puno. Opet najviše što mislite i što osjećate da treba neko da pomogne djeci i da im bude ljepši boravak koji, na žalost mora da im bude“, naveo je Marić.

Donaciji je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Obradović koji je kazao da fokus svih nas treba da bude na što ugodnijem osjećaju pacijenata u našim bolnicama.

“Svi se negdje trudimo sa osobljem dječije bolnice da pomognemo koliko je god moguće da kvalitet zdravstvene usluge i kvalitet smještaja u samoj bolnici bude adekvatan. Mi negdje ovu stvar za mališane nismo prepoznali, ali hvala vama što jeste da negdje mališani imaju i taj osjećaj, da se osjećaju kao maltene kod kuće. Hvala puno“, zaključio je Obradović.

 

Send this to a friend