Društvo

Ekipe Čistoće spremne da rade i na 40 stepeni

Čađenović (Foto: Dan)

I u ovim danima visokih temperatura i ekstremne vrućine, ekipe Čistoće redovno izvršavaju obaveze na čitavoj teritoriji glavnog grada. Izvršni direktor preduzeća Andrija Čađenović naglašava da je jako važno da se poslovi završavaju redovno, ali i da se vodi računa o zaštiti zaposlenih, piše Pobjeda.

“Važno nam je da se ispoštuju svi radni zadaci, koji dnevno bilježe konstantan porast. Kako su ovih dana na području Podgorice ekstremno visoke temperature, što i nije posebno iznenađenje za ovaj period godine, blagovremeno smo se pripemili i za rad na terenu u takvim uslovima”, rekao je Čađenović.

To, kaže, podrazumijeva korišćenje adekvatne opreme koja olakšava svakodnevne aktivnosti.

“Zaposlenima je obezbijeđena odgovarajuća zaštitna oprema, pamučne majice, pantalone sa tregerima manje gramaže, kačketi, rukavice i plitke radne cipele”, objasnio je Čađenović, uz napomenu da se ovih dana primjenjuje ljetnji režim rada za zaposlene u operativi, sa početkom u šest sati.

Rad na vrućini zahtijeva i stalnu hidrataciju, pa je zaposlenima naloženo da u periodu najvećih dnevnih temperatura prave pauze, kako bi se osvježili vodom i odmorili.

“Preporuka zaposlenima koji rade na održavanju ambijentalne higijene je da u periodu kada temperature prelazi 30 stepeni rade na pročišćavanju kvartovskih površina, gdje nijesu direktno izloženi suncu, zbog rastinja na ovim prostorima”, kazao je Čađenović.

Ekipe Čistoće svakodnevno pokrivaju brojne lokacije na teritoriji Podgorice, a u prosjeku je angažovano 165 izvršilaca u tri smjene. Čađenović naglašava da imaju odličnu saradnju sa ostalim gradskim preduzećima.

“Imamo odličnu saradnju sa svim gradskim službama, zavisno od potreba, sve radi zadovoljavanja potreba građana i pravnih lica na prostoru Podgorice, opštine u okviru glavnog grada – Golubovci i opštine Tuzi”, naglasio je Čađenović, ponovivši apel građanima da pravilno odlažu otpad, jer na taj način najefikasnije štite životnu sredinu, a zaposlenima u Čistoći smanjuju obim nepotrebnog posla.

15

avatar
1000
9
6
0
 
10
StrikoLipovoVlado19784MidruzHAOS...vruce
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vlado19784
Gost
Vlado19784

Lako je njima pricati iz kancelarije,a sto se tice vode svaki je radnik kupi ,a gospoda direktori piju na racun prezentacije. Direktori izdjite 7 dana na teren sa radnicima cistoce ili inkansantima pa cete pricati drugu pricu. Bas ste im olaksali posao sto ste im obezbedili pamucne pantalone,da se ja pitam uveo bi sorts i majice za komunalce,policajce,inkansante,postare i sve… Više »

Striko
Gost
Striko

Sto pricas stvari u koje se ne razumijes?

Midruz
Gost
Midruz

Gospodine Čađenovoiču svaka Vam cast. Ovi sto ovamo komentarisu su nebitni, pokazali ste se kakav ste rukovodilac kada ste vodili sluzbu zastite i spasavanja. Iz pepela ste je podigli i doveliđe i treba i zasluzuje.
Želi vam svu srecu kako porodicnu tako i poslovnu.

Lipovo
Gost
Lipovo

Zassto je napustio Sluzzbu zasstite? Nije valjda zbog TEMPERATURE……

Striko
Gost
Striko

Da bi tebe zbunio

HAOS...vruce
Gost
HAOS...vruce

Mogao bi ovaj gospodin izaci na na sunce..Ne mora u 13H ..mozda proba u 16H..Lakse ce ti biti ali ni vode nemoj piti…

veki
Gost
veki

greote, a hoće li im platu povećati , i kola vozaju s klimom a iz njih frljače kese jer znaju ima ko da radi za platu amala

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zna li ovaj mozak da je zabranjeno raditi na takvim temperaturama ?

Sve u materinu
Gost
Sve u materinu

Gledam juce policajce u 12 H kako regulisu saobracaj…BJESE MI ZAO JER NE MADOH BOCU VODE DA IM SVIMA PODIJELIM JER BJEH U KOLONU…
KADA VIDIM KOMUNALCA PJESICE KAD IDEM SVAKOME KUPIM PIVO ILI VODU NA OVO VRUCINE…
ZAO MI LJUDE JER NIJESU TO STVARI DA IH BACITE PORED KONTEJNERA…

Sanjalica
Gost
Sanjalica

IMAS LI TI temperaturu covjece…
Tebi je pod klimom glava a ovim jadnicima lisi im zdravlja TEMP…preko 45 na ulicu…

Striko
Gost
Striko

Da li bi se ti bolje osjecao da direktor prazni kontejnere a radnici da sjede u kancelariju pod klimom?

Goust
Gost
Goust

Nemam komentara na ovu glupost. Pogledajte samo koliko je losiji rad ove sluzbe u zadnjih par mjeseci, bolje bi bilo da se sredi stanje jer je haos i da se ovaj “gospodin” bavi svojim poslom na terenu a ne samo nabavkama.

Striko
Gost
Striko

U cemu je losiji rad ove sluzbe? Otvori im oci genije…

Lipovo
Gost
Lipovo

Chadjenoviccu, mjeri temperaturu na njihovom radnom mjestu – asvaltu! Iznenadiccess se da je preko 45°C. To je briga za ove izuzetno radne ljude.

Striko
Gost
Striko

Da nije on kriv sto je 45 stepeni?

Send this to a friend