Društvo

Ekološki incident u Tivtu: U more se izlila neutvrđena količina dizel goriva

Foto: UPSUL

U akvatorijumu gradske lučice Kalimanj u Tivtu jutros je došlo do ekološkog incidenta u kome se u more izlila za sada neutvrđena količina dizel goriva.

Mrlja sa karakterističnim obilježjima – mirisom i bojama prosutog dizela, zahvatila je površinu od oko 200 do 300 kvadratnih metara mora između čamaca i brodića mještana Tivta, vezanih u ovdašnjoj gradskoj marini.

Foto: UPSUL

O svemu je obaviještena Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) iz Bara koja je zatražila intervenciju i izlazak na lice mjesta nadležnog inspektora sigurnosti plovidbe iz Kotora, Željka Lompara.

Na njemu je da otkrije uzrok i sankcioniše izazivača ovog, najnovijeg u nizu ekoloških incidenata sa izlivanjem nafte, ulja, kanalizacije i drugih sličnih štetnih materija u tivatskom i akvatorijumu Boke.

Računa se da će inspektoru u tome posao olakšati činjenica da je čitava marina Kalimanj kojom upravlja Komunalno preduzeće Tivat, ograđena ogradom i pokrivena kamerama video-nadzora.

UPSUL je Komunalnom preduzeću kao operateru marine Kalimanj, naložilo da preduzme mjere na čišćenju njenog akvatorijuma od zagađenja i za to će, kako saznajemo, biti angažovana ekipa marine Porto Montenegro sa neophodnim fizičkim i hemijskim sredstvima koja se koriste u ovakvim situacijama.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
AnimusMaxim.PerkusijaDragan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Animus
Gost
Animus

Oil record book, kako za brodove, tako i za brodice…pa debelo po dzepu i u zatvor, kao u normalnim zemljama.

Perkusija
Gost
Perkusija

Incident?to nikad nije prestalo dje ispumpavaju santine no tu pukla neka cijev pa obojalo malo😀a u Bar ?sto da izlaze na otvoreno da isprazne sewage pa se vrate sto da ne koristi ko u brod prirodne deterdzente,,da se ja pitam prosetao bi malo da vidimo oil records books no nema ko a ekoloska smo drzava Molim vas da se povede… Više »

Dragan
Gost
Dragan

Nema glibavijeg mora nego u Tivtu prosle godine sam se kupao na waikiki pa to je glib. Sto od kanalizacije sto od jahti iz Porta.

Maxim.
Gost
Maxim.

Ajde zivotati ne mlati. Od Porta do šanka ima minimum 2km . Tamo podjem često.,Možeš reci zbog gužve da nije kao na Jaz,ali si pretjerao.

Send this to a friend