Društvo

Eraković: Gradićemo klinike, Urgentni centar, rehabilitacione centre, zdravlje građana nam je najpreče i nema cijenu

Jevto Eraković

Klinički centar Crne Gore ima jasnu viziju razvoja zdravstvenog sistema. Gradiće se klinike, Urgentni centar, realizovaće se projekti koji će unaprijediti zdravstvenu zaštitu djece, porodilja, a strateški se planiraju projekti vezani za zdravstveni turizam. Sve ove projekte u razgovoru za CdM najavio je direktor Kliničkog centra Jevto Eraković.

“Planirana je izgradnja Infektivne klinike, Klinike za mentalno zdravlje, Klinke za hematologiju i Urgentnog centra”, poručuje Eraković.

Ponosno ističe da se na sva četiri projekta intenzivno radi u Kliničkom centru. Formirani su timovi, uključena je Uprava za javne radove od kojih imaju veliku pomoć, timovi Ministarstva zdravlja, Fond za zdravstveno osiguranje su prisutni u timu.

“Sve ove državne institucije su usmjerene ka jednom zadatku i cilju, da što prije krenemo sa realizacijom ovih projekata. Prvo će početi realizacija dva projekta, a to je izgradnja Klinike za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju, te Klinike za mentalno zdravlje. Raspisivanje tendera možemo očekivati u ovoj godinu”, jasan je direktor Kliničkog centra.

Eraković očekuje da će se početkom sljedeće godine steći uslovi za raspisivanje tendera za Kliniku za hematologiju i naravno za izgradnju Urgentnog centra koji će, kako kaže, poslije više od 40 godina predstavljati projekat koji će nemjerljivo osnažiti zdravstveni sistem, a samim tim i Klinički centar.

On smatra na Crna Gora razmišlja o budućnosti. Ima dobar razlog zašto to govori.

“I pored ogromnih ulaganja koje smo imali u posljednje dvije godine u Institutu za bolesti djece, želimo dalje da taj segment unaprijedimo, posebno pedijatriju A i B, kako bi smještajni uslovi bili na nivou kakav zaslužuju naši najmlađi pacijenti. To apsolutno mora biti prioritet”, jasan je Eraković.

Napominje da je zdravlje građana najpreče  i da nema cijenu.

U razgovoru za CdM, doktor Eraković dodaje da u nekom budućem razvoju zdravstvenog sistema treba razmišljati i o razvoju zdravstvenog turizma, što treba da bude jedan od prioritea. Pa tako u nekim strateškim ciljevima razmatraju opciju da je jako važno pozicionirati jedan veći objekat na primorju, da li je to Bolnica Meljine ili neki novi objekat, to će vrijeme pokazati.

Interesantan je i sjever.

“Tu se pozicionirao jedan objekat na Žabljaku, a to je stacionar tamo, koji ima sjajnu poziciju i koji bi mogao imati važnu ulogu kao rehabilitacioni centar za određene grupe stanovnika”, priča sagovornik CdM-a.

Još jedan projekat ističe je jako bitan.

“Zajedno sa Elektroprivredom realizovaćemo jedan značajan projekat, a to je rekonstrukcija našeg akušerstva u okviru Klinike za ginekologiju i akušesrtvo, gdje će sve porodilje koje budu u Kliničkom centru, pored uslova u porodilištu koji su na evropskom nivou, dobiti i uslove u akušerstvu nakon porođaja, sjajne uslove za majke i bebe, koji će služiti na ponos svima”, zaključio je Eraković u razgovoru za CdM.

Miraš Dušević

93

avatar
1000
71
22
0
 
84
STARA HERCEGOVIPodgoricaHistorijaPutnikMoračanin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
STARA HERCEGOVI
Gost
STARA HERCEGOVI

Ko ce to da izfinansira i sa cim.

Moračanin
Gost
Moračanin

Veze ovaj nema sa zivotom

Gorske oči
Gost
Gorske oči

Jefto nekad sam ti vjerovao ali vidim da sam bio u zabludi.Ti si samo još jedan partijski činovnik i tako nastupa a ne kao doktor i humanista.Takođe ti kao direktor KBC-a nemaš ovlašćenje da obećavaš građanima toliko projekata iz medicine , to je posao ministra i vlade.

Sasa
Gost
Sasa

Mucite sram vas bilo mjesto da sve zatvorite vi sad kazete da se narod nauci zivjeti sa virusom.

Medovina
Gost
Medovina

Ristovi, Mandićevi i ostali veljesrpski botovi, kako ne slave ,, 13.jul ” Dan državnost svoje domovine, jer im je ona tuđa, a tuđa milija….to su se ovih dana, puni gorčine raspisali protiv svega što valja u Crnoj Gori.

Bnjj
Gost
Bnjj

Od kojih para ć, ovo je pred izbore. Bolje da povisite ove plate za početak.

Roksana
Gost
Roksana

Ahahahaha

Tealk
Gost
Tealk

prvo groblje prosiriti…

Nikola
Gost
Nikola

Ne lazi narod, centa nemate jedino ako mislis da vam Milo pozajmi, bruko jedna jos od Tita ni jednu bolnicu niste napravili

Migo
Gost
Migo

Nikolice, da li si upućen koliko je novca uloženo od Tita na ovamo u opremu, lijekove , terapije, specijalizacije doktora i proširenje?
Očigledno nemaš pojma!
Milioni druže…izađi sad fino iz svoje rupe i ne lupaj gluposti!

Rajko
Gost
Rajko

Dogovori se sa Mugijem,njemu je ekonomija ispred svega

Staxe
Gost
Staxe

Jevto,jeftina ti priča,đe ste bili dosad…

Ipp
Gost
Ipp

Tacno se bidi da su ovi sa ovog portala DPSovci jer ne objavljuju komentare koji nisu uvrjedljivi niti prijeteci i zadnji sam put kliknuo odje.

ZOKA
Gost
ZOKA

bravo..tako treba…

Mirjana
Gost
Mirjana

Govoreći o drugima čovjek najviše kaže o sebi a čitajući ove komentare jasno je zbog čega ce politika srpskih šovinista ostati srednjovjekovna,prezrena i primitivna ideologija!
Gospodine Erakovicu,imate podršku većinske, Evropske ,civilizovane Crne Gore.

Gojko
Gost
Gojko

A to sigurno. Do 31. avgusta izgradićete vi i kule i gradove.

Omg
Gost
Omg

Za primitivan narod nikad dosta!

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Sve to treba. Ali nama su hitno potrebne fabrike da ovaj narod radi i sebi zaradi egzistenciju. Domaću hranu plasirati u silne hotele što imamo. Kreditirati narod za samozapošljavanje.
Mnogo ima prečih stvari . Imamo mi dosta bolnica , samo nam trebaju dobri kadrovi.

Ljiljana
Gost
Ljiljana

A sto cine Ristovi i DF botovi :-)… .
Ma dzaba vam. Vecinska, evropska i casna Crna Gora nece nazad. Kome ne odgovara – siroki su puti pa izvol’te. Sto dalje – to bolje.

Mošo
Gost
Mošo

Ljiki,pare na sunce inače ništa od glasova,a tu priču o “većinskoj,časnoj i evropskoj”,to možeš nekome iz Šri Lanke da prodaš. Mada i tamo ima interneta

Pjer
Gost
Pjer

Aj za pcetak
Okrecite Risansku bolnicu
Kupite doktorima compjutere
Sredite cekaonicu itd

nebuloza
Gost
nebuloza

Zdravlje građana nema cijenu? Stvarno?
Mislim da se svi pregledi i intervencije izražavaju u eurima, i što je najgore postoje i koverte

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Све ове који обећавају треба прикопчати на детектор лажи.

Bosko
Gost
Bosko

Predizborna obecanja, dodijali ste vise sa istom pricom,kao da gradite iz svog dzepa!

Jovo Kapa
Gost
Jovo Kapa

Ocete li povrcavat plate ljekarima? Sramotno je da jedva prezivljavamo dok se vi sepurite po tv ekranima

Nevjerovatno
Gost
Nevjerovatno

Ko vam je do sada branio, možda četnici, SPC, litije? Na vlasti ste 30 godina.

Budvanin
Gost
Budvanin

Pokazacemo sada na izborima!!!
Dosta je šarene laže!

ikamed
Gost
ikamed

Za koju generaciju?

Alan
Gost
Alan

Pusti te Pg da siri ovo jos po primoriju.Posle ce te reci ima li smo kontrolu, al nam se omaklo kontroli.Makse pusti te narod ne znaju dje biju.

Walker
Gost
Walker

Ko je branio da to radite u ovih 30 godina?

Srbo
Gost
Srbo

Kasno Jevto na Kosovo stiže ,šta se čekalo do sada i šta će ti poslije sve to kad se utrećini stanovništvo. Niste ni mislili nego što ste mogli završavali ste a što niste slali ste za Beograd . Naravno za sve to treba još jedno 30 godina vlasti ako može pošto idu izbori pa da se i ovo obeća .… Više »

biograd
Gost
biograd

čuš , jevto i kosovo , a đe je kosovka đevojka ?

Sao Paolo
Gost
Sao Paolo

Da da, samo privatizujte zdravstvo i onda ste sve napravili. A cemo kao kod veterinara, postacemo zivotinje

Max
Gost
Max

Bla bla bla bla

Radosav
Gost
Radosav

Gradice se sigurno sve ovo ali je pitanje ocete li vi biti na vlasti…30 god slusam iste price vrijeme je da odete da probamo sa nekim drugim… Dojadili ste vise…Ocu bolji zivot od ovoga bijednoga koji sada imam sto se tice materijalne strane…Ocu da otplacujem kredit sa kamatnom stopom kao politicari a ne njima bez kamate a meni 7%… Ocu… Više »

Jaksa
Gost
Jaksa

A ovo sramota i bruka.Drzite Podgoricu otvorenu koja je jos najvise zaražena, o cemu pricate dalje.Siri se na druge gradove po primoriju, gdje su vam mjere.Zasto se požar odma gasi i ne ceka se da ne bi ostao pepeo i da se duboko ne raširi.Bravo majstori

Migo
Gost
Migo

Nosite maske i drzite distancu!!!!

Podgorica
Gost
Podgorica

Budva ima više zaraženih po stanovniku nego PG. Toliko o tome…

Cetinje
Gost
Cetinje

Od glasača na ovim izborima me opet vraćate u apstinenciju, ovo nijesu ’90te, nijeste mladi i lijepi i sad vam kao i onda kažem “Ne na Dubrovnik!”, ne možete se vaditi na ovom ispitu nego uzmite odgovorno kormilo u ruke! Moram još ovdje ponoviti svoje mišljenje pa neka moderator izbriše, ako treba jedan komentar. Jako neodgovorno je ovako narodu prepuštiti… Više »

Mackasta
Gost
Mackasta

Mi kod izabranog ne mozemo doci na red a zamisli jos kad izgrade novu bolnicu uuuu pa mi se necemo moci snaci😮😮😮😮
Da hocete stati sa tim izlizanim forama pred svake izbore vise SRAMOTA sto je mnogo mnogo je

Masina
Gost
Masina

Jeli ovo predizborna kampanja?

Sasavica
Gost
Sasavica

Naravno

Digitalizacija
Gost
Digitalizacija

Sad ćete graditi klinike!!! Što ih do sada gradili niste. Crna Gora ima šest bolnica ukupno. I jedan jedini KC za cijelu CG

Migo
Gost
Migo

A sta ce ti više kliničkih na ovaj broj stanovnika??

Putnik
Gost
Putnik

Pa malo je jer se za svaku jacu boljku salje u Beograd.

Pitch Black @
Gost
Pitch Black @

Ako do tada preživimo,70%plate od 300eura,masovni otkazi,cijene u prodavnice ka da imamo njemačke plate i onda nam serviraju ovog dobro ugojenog da nam priča o blagostanju.

Orto
Gost
Orto

Požurite, izbori će brzo. Zašto direktor KCCG govori o izgradnji zdravstvene ustanove na ŽB, je li to njegov posao?

Zguramtiga
Gost
Zguramtiga

Svaka je na mjestu, ma se postavlja pitanje kuđ si doslje bio. Kbc je izgrađen 70 ih god. Još malo pa 50 godina, od tada ni b od bolnice, kada govorimo o javnim inst

Milorastok
Gost
Milorastok

Izgleda u cg jos ima naroda koji nasjeda na ovo price. Zalosno.. U 21 vijeku

Marko
Gost
Marko

Iste price godinama pred izbore, 650 hiljada ljudi u jednoj drzavi, trebalo bi da uzivamo. A mi na ivici siromastva. Kako je najavljeno vec od sledeceg mjeseca smanjenje plata za 20 do 30 %. Bruka I to najvece firme u Crnoj Gori. Nisam za ovu sramnu vlast, ali takodje ni za opoziciju. Oce li se pojaviti neko za koga bi… Više »

Micoli moraca
Gost
Micoli moraca

Ko ce graditi…od cega …oces ti

Nikola
Gost
Nikola

Prelijepa ti je priča….

Ja sam ja
Gost
Ja sam ja

Bravo 👏 👏 👏 👏 sve pohvale za g-dina Erakovića 👏 👏 👏 👏

Rajo
Gost
Rajo

Bravo, bravo, no oce li biti hljeba?

milisav
Gost
milisav

Ne znam za vas ali meni je dosadilo da slusam iste price godinama pred izbore! Milion je razloga zasto DPS treba da ide a ni jedan jedini da ostane!

Bili
Gost
Bili

Smanji malo Jevto sa projektima,priča ti je ni da si zlatnu ribicu uhvatio

Tamara
Gost
Tamara

Što sad gde ste bili prije,i ponovo da idemo da se lijecimo u Beograd

Ljeto
Gost
Ljeto

G. dine Erakoviću govorite li kao doktor ili član glavnog odbora DPS, krenuli u kampanju jeli

mujo džeger
Gost
mujo džeger

dobri i hrabri narode crne gore gradićemo nove vodovode puteve uvoditi struju biće novih škola vrtića bolnica stadiona……………….ovako su 1945 govorili veliki sinovi naroda cg BLAŽO JOVANOVIĆ I VELJKO VLAHOVIĆ………………………….a danas je 2020……………..đe su nam pare i godine pojeli skakavci

Djuka
Gost
Djuka

Danas je Ministar finansija, sjutra oblači bijeli mantil.

Njegos
Gost
Njegos

Toliko se gradite da svako sa ozbiljnijom dijagnozom od gripa se salje u Beograd na lijecenje hahaha

Mackasta
Gost
Mackasta

Ja bi tebi zabranila Njegose da( ne daj boze )trebas u Srbiju na lecenje ….ne bi ga ti druze obrtao tamo jer svaku priliku iskoristis da blatis Srbiju i njen narod….nicim izazvan svojim jeftinim komentarima!!!!!eto tako

Psiholoog
Gost
Psiholoog

Mackasta, iz svake tvoje riječi izvire samo jeftino…eto tako.

Sara
Gost
Sara

Ma gradite i Ajfelov toranj ,ali mi se moramo spasiti od korone i imati hleba ,za gradnju ne pita niko ,niti nas briga ,ako cete i štale jer su one bolje za narod koji ne zna ništa ,bez sto im se servira.treba biti ziv, vidimo do vasih gradnji.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Gdje ste do sada bili i ko vam je branio i samo pred izbore obećavate ono što ste davno trebali uraditi,a ima li ste kad jer ste 30 godina na vlasti.

Pero zabjelo
Gost
Pero zabjelo

Moj Ero,Milo,Dule i ostali istomisljenici…
Cemu je vrijeme tome je i vakat…
Ajte polako od sept sa kartom u jednom smjeru

Anonimus
Gost
Anonimus

Jel vi stvarno mislite da je narod baš toliko glup? Ili ste vi toliko puni sebe da nemože te da shvatite da vam narod više ništa ne veruje. Sramota!!!!!!!!

Dejo
Gost
Dejo

Dobro je , Samo da se gradi, pa neka I posle 30 godina.
Bolje ikad nego nikad ,Samo naprijed!

JoKso
Gost
JoKso

aha, ako ove cekas cekaces jos toliko

oooo
Gost
oooo

Ako vam je zdravlje gradjana najbitnije sto pustiste da zarazimo nakon one corona free? Sad ste sve pootvarali i pustili da radi kako ko hoce ne bi li nas sto manje ostalo zivih i zdravih.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

0000 dobar ti je pseudonim trebao si još koju nulu dodati. Odakle nam zaraza, pitaj Rista koji je izveo tebe i takve kao ti u buljuke na ulicu. I ovo je malo što se očekivalo tupane.

Živa istina
Gost
Živa istina

Blizu su izbori,počinju bajke ali vam je džabe sve.
Bolje vam je opremite malo bolje ZIKS jer će vam trebati!!!

Sasavica
Gost
Sasavica

Svako svoju pricu punu obecanja pred izbore ..A dal se pitate mozda da podignete plate I penzije od septembra ?

Roro
Gost
Roro

Od čega majstore?Jedino vi iz dpesa,pošto imate ka i po jedni majčini sinovi.

SIROMASTVO
Gost
SIROMASTVO

Mjesec : Septembar
Kuc kuc

Lesinari
Gost
Lesinari

Gradicete od moje penzije I njegove plate
A vama plata jel skocila koliko ?

CETINJE
Gost
CETINJE

A plate ?
Kolike su ?
Ima li sto od sezone ?
Ima li sto od SZO?
Cemu nas pripremate od septembra ?

DjuroPerov
Gost
DjuroPerov

Jes vidimo vala svaki dan nekoga zagrnu zatvarajte zemlju dok smo na vrijeme pustite meleone

Historija
Gost
Historija

NIje problem cak i napraviti u svakom gradu CG po jednu kliniku (ukoliko bi pare padale sa neba) medjutim kadar se ne moze graditi, on je vec odavno otisao iz CG, i da su nam sve zlatne klinike nema vise ko u njima da radi. To znanje se stice po 20 godina minimalno. Dzaba da nam sve pozlatite sada, kada… Više »

Milena
Gost
Milena

Nece biti da je tako,sa pandemijom se nosimo bolje od mnogih,znaci imamo kadar,sto volimo da plujemo i omalazavamo svoje,to je drugo.,naucio si da falsifikuje historiju,pa hoces i ovo sto svi vidimo,nije to ljudski,ali tu se ne moze nista.

Putnik
Gost
Putnik

Nije samo korona bolest koja postoji…kadra nema dovoljno i to svi znaju…za sve teze slucajeve i operacije, salje se za Beograd. A vala znas to, ne treba ti to crtat.

Marko
Gost
Marko

Milena ne mlati, koji kadar? Sve je laz. Ako imamo kadar zasto testove salju u Njemacku da se rade?
Dje im je taj dovoljan broj strucnih lica? Kada kazu da samo 3 potpisa stoje na rezultate testova.

Milena
Gost
Milena

Marko ,vi iz ristove skole,danas ste aktivni na portalu,utrkuje te se po obicaju ko ce vise da pljune,ali vam sve pada po licu i treba,sve znate u sve se razumijete,jedino vi je istina kost u grlu.

Historija
Gost
Historija

Milena nisam govorio vezano za koronu vec generalno za sve ljekare i sve strucne kadrove koje imamo u CG. Najtezi dio je da se stekne znanje koje bi se korisno moglo koristiti. Za znanje sve i da imamo na preteka novca ne moze da se usvoji dok ne prodje odredjeni period koji u ovom slucaju nije kratak. Ne samo u… Više »

Ananas
Gost
Ananas

Jel Erakovic postao premijer, tokom noci, , te najavljuje kapitalne projekte? Drz se svako svoje struke, ma I fotelje izgleda!

Lemi
Gost
Lemi

Bas intresantno…zna li ko ce bit uhapsen…ko osudjen…daleko je izvan svoje branse otisao…

Niki
Gost
Niki

A šta ste radili do sad? Sve bolnice izgrađene za vreme mrskog komunizma u kome nije bilo slobode i u vreme “grozne” Jugoslavije. Šta vam je smetalo u ovih 30 godina da izgradite bolnice? Ili bar u ovih 14 poslednjih?!

Milena
Gost
Milena

Niki sve smo srusili 90 tih,neki hoce opet to vrijeme,tesko je graditi,a rusiti lako,zato moramo realno i posteno gledati na stvari i pogledati i same sebe, da nismo negdje krivi,podrzavajuci naopake stvari.

Animus
Gost
Animus

Od kojih para cemo graditi? Dizite kredite za fabrike i proizvodnju energije…umjesto sto zamlju i resurse prodajete strancima i privatnicima, a kreditima krpite budzet za plate i penzije…

Vera
Gost
Vera

Bravo sad cete objavit komentar budite nezavisni potak

freeman
Gost
freeman

Ovo pred izbore….neko im je smetao do sad…

nnn
Gost
nnn

Trebali bi izbore imati svake godine. Mozda bi se nesto i zavrsilo

Vera
Gost
Vera

Sad ste se sjetili da ulazete ulozite mali i u plate medicinskog osoblja da vam ne bjeze iz zemlje

Send this to a friend