Društvo

Formalno proglašena epidemija koronavirusa u Crnoj Gori

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti danas je donijlo odluku da se formalno proglasi epidemija zarazne bolesti COVID 19 zbog koje je ugroženo čitavo područje Crne Gore. Pored toga odlučeno je da sanitarne knjižice  kojima je istekao rok važe do 30. juna 2020. godine.

“Ocijenjeno je da Krizni medicinski štab, na čelu sa Rankom Lazovićem, pravovremeno i uspješno sprovodi sveobuhvatne mjere adaptacije crnogorskog zdravstvenog sistema na pandemiju koronavirusa. Takav pristup će biti najbolji mogući garant zaštite zdravlja i životâ građana i pružanja mogućih zdravstvenih usluga u skladu sa okolnostima”, navodi se usaopštenju NKT.

Takođe, na sjednici je zaključeno da su mjere koje su preduzete nakon prvog saznanja o širenju infekcije u Tuzima dale rezultat.

“Novi izvještaji su potvrdili punu opravdanost mjera preduzetih u cilju zaštite zdravlja građana Tuzi i šire. Visoko su ocijenjeni disciplina većine građana Tuzi, koji u potpunosti poštuju mjere, kao i saradnja i kooperativnost lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom Opštine Nikom Đeljošajem. Nacionalno koordinaciono tijelo je informisano o pojedinačnim pokušajima kršenja naredbi. Još jednom su pozvane sve državne institucije da sa ciljem zaštite zdravlja i životâ građana nastave da bez izuzetka procesuiraju svako kršenje naredbi”, ističu u NKT-u.

Na sjednici je konstatovano da je i u vrijeme kada je cio svijet zaokupljen borbom protiv pandemije koronavirusa uočeno širenje lažnih vijesti od strane pojedinaca i grupa koje nastoje da i ovu situaciju iskoriste za svoje destruktivne politike.

9

avatar
1000
4
5
0
 
9
cikoticka-drackRozajGusinjeOptimistajoko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rozaj
Gost
Rozaj

Maksimalne mjere

Optimista
Gost
Optimista

Pandemiju je objavila SZ jos prije 15 dana

Mila K
Gost
Mila K

Uhhh, previše optimizma tamo gdje im se ne smije a priori vjerovati. Danas su pacijenti da ozbiljnim dijagnozama bili spriječeni da obave nalaze krvne slike, bez koje ne može odraditi pristup specijalistima koji odobravaju ozbiljne terapije. Izaći iz veličačkih sujetnosti i žrtvovati se za kolege i pacijente, a čojkanja oko prof dr zanemariti. Nikoga ne interesuju titule, jer one odavno… Više »

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Zamislite da nam je na vlast opozicija i 10 stranaka, kako bi pocrkali posto bi se oni raskubali ko ce na ovo pokupit vise bodova i svako bi na svoju stranu vuka. Samo je bitno da je jedna vlast i slozna i tako se svi bore ka jedan. Uh ne daj boze da su nam na vlast oni sto su… Više »

Dusan
Gost
Dusan

Pa idi onda u Kinu, tamo ti je jedna vlast i samo slozno..

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

moze i u srbiju, tamo vucic vedri i oblaci

Glasnik
Gost
Glasnik

Koje je tebi korito u glavi,…Karlitooo

joko
Gost
joko

#Karlito ..ova korona da napada mozak zaisto se tebi nebi nista desilo.Koja si ti avetinja ,al dobro je da je u svoj ovoj dituaciji nekome banja u glavu.

Gusinje
Gost
Gusinje

Karlito sa koronom ce i ovi komunisti a i vakat je proc !

Send this to a friend