Društvo

Formiran Krizni medicinski štab, na raspolaganju i bolnica Codra

Nacionalnog koordinaciono tijelo za zarazne bolesti formirao je Krizni medicinski štab na čelu sa Rankom Lazovićem, čiji je cilj preduzimanje svih aktivnosti neophodnih za nastavak uspješnog suočavanja Crne Gore sa pandemijom koronavirusa i upravljanje kompletnim zdravstvenim sistemom Crne Gore u narednom periodu.

Na sastanku, kojem su prisustvovali direktori svih medicinskih ustanova u Crnoj Gori, predstavnici Vojske Crne Gore, Direktorata za vanredne situacije i privatnih medicinskih centara, iskazana je potpuna odlučnost svih zdravstvenih ustanova da slijede uputstva Nacionalnog koordinacionog tijela uključujući i spremnost privatne bolnice Codra da svoje kapacitete stavi na raspolaganje.

Čelnici medicinskih ustanova iskazali su jedinstvo i spremnost da slijede instrukcije koje će dobijati od Kriznog Medicinskog štaba i realizovati ih u najkraćem mogućem roku.

Usvojen je i odmah je počeo da se sprovodi operativni plan korišćenja medicinskih kapaciteta sa ciljem pružanja najbolje moguće zdravstvene zaštite građanima, maksimalnim korišćenjem kapaciteta i uspješnim suočavanjem sa iskušenjima koja slijede.

U tom kontekstu predsjednik NKT je posebno pozdravio spremnost privatne bolnice Codra da svoje kapacitete stavi na raspolaganje.

“Operativni plan podrazumijeva dislokaciju pojedinih pacijenata i ljekara u skladu sa preraspodjelom kapaciteta. Poseban akcenat je dat na potrebi pune uključenosti primarne zdravstvene zaštite i pogotovo patronažne službe kao i oštar nadzor nad osobama u samoizolaciji”, saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik NKT Milutin Simović ponovio je i danas na sastanku da je zaštita zdravstvenih radnika vitalna kariku u borbi protiv pandemije koronavirusa.

“Vi ste na braniku i nacionalnog zdravlja i cijele države. Stručni i savjesni medicinski radnici su ključni resurs našeg sistema. Zaboravimo uobičajene razlike, nevolja mora da nas ujedini. Slijedite striktno instrukcije koje ćete dobijati od vaših kolega iz Kriznog medicinskog štaba“, poručio je predsjednik NKT Milutin Simović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...
Gost
...

Najbolji mogući izbor je dr Lazović, on svijim znanjem, autoritetom i organizacionoj sposnosti može na najbolji mogući način da odgovori ovom teškom zadatku u ovako složenoj situaciji.

lludak
Gost
lludak

mi imamo malo infektologa zato nabavljajte zastitnu opremu medicinarima nedaj boze dase ko od njih inficira ko ce nas lijeciti a ja u svoje ime cestitam im na hrabrosti i pozrtvovanju do pobjede

Velimir
Gost
Velimir

Te ljude ,tokom I po zavrsetku ove muke ,TREBA nagraditi novcano I na svaki drugi nacin,dati rjesenja za stalno radni odnos svima koji nemaju pocev od higijenicarki( koje ogromni teret posla imaju) dosamog vrha!
Velika zahvalnost svima!

Rumija
Gost
Rumija

Nije samo Codra. Koliko znam prije nedelju dana su i druge privatne labaratorije, poliklinike, klinike i ambulante ponudile svoje kapacitete u opstem intetrsu!

ozbiljna država
Gost
ozbiljna država

Nevjerovatne slike! Za stolom, Hrapović masku do obrvica i rukavice, Lazović bez rukavica, Simović zakačio masku za uši, da mu štiti grlo!
Vojska svako svoju politiku, neke čudne maske nose, valjda da se ne osjeća zadah iz usta, ovaj treći je izgleda oprao zube!
U publici samo ovaj ispred Abdića nosi masku…

ozbiljna država
Gost
ozbiljna država

Ako ima što netačno, reci?

Fahro
Gost
Fahro

Nista tu nema cudno – onaj ko se osjeca ugrozenim naprimjer zbog loseg zdravlja taj ce se i zastititi maksimalno. Svako za sebe….

Bredli
Gost
Bredli

A dje je ona nevjesta iz sindikata doktora?

KCCG
Gost
KCCG

Na sastanku u Vladi.

Edo majka
Gost
Edo majka

@KCCG zelja ce je biti.

Nenad
Gost
Nenad

Sad mi je tek jasno otkud onoliko ljudi na litijama..uz ovakve strucnjake ministe moze samo Bog da nas spasi. Podrska za Bobana Mugosu i doktore !!

Serdar
Gost
Serdar

U pravu si. Svaka čast Bobanu Mugoši , on je od prvog dana ukazivao da se mora ozbiljno shvatiti prijetnja od virusa korona i što brže i energičnije reagovati. Mi kao država sa malim brojem stanovnika smo u mogućnosti da lakše spriječimo zarazu.

Bravo
Gost
Bravo

Tako se radi, a ne palamuđenje čija đeca imaju luksuznu masku. I još da učesnici skupa stave maske, ili da održe Viber konferenciju.

Send this to a friend