Društvo

FOTO: CTG aparat i lampa bolnici Danilo I

Oprema je vrijedna 6.300 eura, a novac je obezbijeđen kroz kampanju “Prvi sigurni otkucaji” koju je Fondacija realizovala prethodnih nekoliko mjeseci.

Izvršni direktor Aktivne zone Miloš Marković je kazao da se ova donatorska akcija prepoznaje po učešću Evropske unije i Fonda za aktivno građanstvo u cijelom procesu kroz program Akademija održivosti, putem tzv. “matching” procesa, gdje su oni donirali istu sumu novca koja prikupljena prilikom kampanje pa je ukupna vrijednost donacije 6.300 eura.

“Posebno bih naglasio ulogu privrednog sektora iz našeg grada gdje su smo u saradnji sa Klubom privrednika uspjeli da sakupimo novac i kupimo ovaj koristan poklon”, rekao je Marković koji je najavio da će sljedeća donatorska akcija biti prolagođavanje zgrade Prijestonice za osobe za invaliditetom.

Načelnica Ginekološko-akušerskog odjeljenja bolnice Danilo I doktorica Branka Lopičić- Kaluđerović je zahvalila na donaciji i ukazala da je ova oprema neophodna za kvalitetan rad u porođajnoj sali.

“Ja sam veoma zadovoljna što su ovi mladi ljudi prepoznali gdje treba donirati i što su ovaj vrijedan poklon usmjerili na mjesto đe počinje život-u porođajnu salu.Nadam se da će i druge nevladine organizacije i pojedinci slijediti primjer Fondacije mladih i Aktivne zone i obezbijediti nedostajuću opremu kako našoj,tako i drugim bolnicama u Crnoj Gori”, naglasila je Lopičić-Kaluđerović.

Sekretar Privrednog kluba Cetinja Ilija Ševaljević je istakao da im je bila velika čast i zadovoljstvo da budu dio ovog projekta gdje su obezbijedili dvije trećine neophodnih sredstava.

“Cetinjski privrednici će i u narednom periodu biti partner u svim sličnim akcijama”, poručio je Ševaljević.

Ciljevi Fondacije mladih su da afirmiše humanost, solidarnost, aktivizam kao i druge vrijednosti građanskog društva, te da pruža podršku i podsticaj razvoju civilnog društva, filantropije i kulture davanja.

Send this to a friend