Društvo

FOTO: NVO M!M prolaznicima mjerila pritisak i šećer, dijelila jabuke i savjete

Kako je saopšteno iz NVO Mladiinfo Montenegro MiM, volonterska akcija organizovana je u Njegoševom parku, od 14 do 17 časova.

“Građani su hvalili realizaciju naše akcije, te bili i više nego zainteresovani. Sami su nam govorili kako vode računa o svom zdravlju i redovno se kontrolišu”, ističu iz NVO M!M.

Kako kažu, iznenadilo ih je što je veliki broj građana mjerio i težinu.

“Bilo je i onih koji manje vode računa o ishrani, ali to gledaju da nadoknade nekim sportskim aktivnostima. Akcijom smo došli do saznanja da naši sugrađani ne znaju da je danas Svjetski dan zdravlja, ali ipak žive u zdravom duhu i vode brigu o svom tijelu”, naglasili su iz te organizacije.

Njihovi volonteri su Svjetski dan zdravlja iskoristili da prolaznicima upute savjete kao što su : “U toku dana uzimajte dosta tečnosti, do dva litra, i pijte vodu uvijek prije jela”, “Dišite duboko na svježem vazduhu najmanje 20 minuta ujutru i uveče”, “Pijte limunadu, pomoći će vam u rješavanju bubrežnog kamenca, liječenju upale grla, uklanjanju toksina iz organizma”, “Konzumirajte med i mlijeko kao sredstvo za energiju, izdržljivost i koncentraciju”…

Osim savjeta, zainteresovanim građanima dijelili su i zdravu hranu. 

“Zelene jabuke dobili su oni sa povišenim nivoom šećera u krvi, dok su oni sa nižim pritiskom dobili čokoladice od integralnih žitarica”, dodaju iz NVO M!M.

Iz te organizacije ističu da su akcijom htjeli da podsjete građane na važnost redovnih zdravstvenih pregleda i brige o svom tijelu, organizmu, zdravlju.

“Pritisak i nivo šećera u krvi mjerio je stručni član M!M-a, koji je medicinski tehničar po struci”, kazali su iz M!M-a.

Realizacijom te akcije, kako ističu, skrenuli su pažnju građanima na veliki uticaj prirodnog okruženja na zdravlje.

“Zbog toga smo i odabrali najposjećeniji podgorički park za ovaj događaj”, objašnjavaju volonteri M!M.

Send this to a friend