Društvo

Fotografi u šoku: Hotel Onogošt traži 1.500 eura da slikaju maturante

Hotel Onogošt

Fotografi iz Nikšića nezadovoljni su zbog nerealne ponude uprave Hotela Onogošt, koja naime traži čak 1.500 eura da bi fotografisali maturante, pišu Dnevne novine.

Nezadovoljni fotografi poručili su da neće pristati na uslove, koji su, kako navode, krajnje nerealni, već da će i pored prijetnji uprave hotela, da će biti izbačeni ukoliko uđu bez dozvole, pokušati da, kao i ranijih godina, nesmetano obavljaju svoj posao.

“Imamo problem sa fotografisanjem i snimanjem maturske večeri koje radimo svake godine. Hotel Onogošt od nas četiri firme traži da ukupno uplatimo 1.500 eura za ulazak u hotel, što je za nas neprihvatljivo. Imamo dosta rashoda i nemamo neku ekonomsku računicu. Ne znamo ni zašto da plaćamo 1.500 eura – vazduh koji dišemo jer to jedino dobijamo. Niko nam ne garantuje da ćemo od tih matura bilo šta da zaradimo”, kazao je ispred svih registrovanih fotografskih firmi u Nikšiću Dejan Đukanović.

Prošle godine fotografi su plaćali akreditacije po deset eura od člana ekipe, što je po studiju, kako objašnjava Đukanović, iznosilo oko 30 do 40 eura. Kako bi istrajali u namjeri da fotografima onemoguće rad bez plaćene dozvole, iz uprave hotela najavili su da će imati podršku policije.

Nezadiovoljni fotografi

“Uprava hotela nam je kazala da će se policija uključiti da nas istjera. Išao sam u stanicu policije i oni su mi rekli da je to javni događaj i da niko ne može da nas istjera sa tog nekog javnog skupa. Imamo registrovane radnje, plaćamo porez. Mi ćemo se svi pojaviti i ako dođe do kakvog incidenta odgovornost snosi uprava hotela i njihovo obezbjeđenje. Ne želimo da gubimo koru
hljeba i tu zaradu koju ćemo imati ili ne. Iz svakog studija će se pojaviti po četiri člana”, poručio je Đukanović.

I dok fotografi negoduju zbog nametnutih uslova, u upravi Srednje ekonomsko ugostiteljske škole kažu da su od menadžmeta hotela zahtijevali da na proslavi mature bude što manje fotografa.

“Prošle godine je bilo oko 50 fotografa i bila je velika gužva da maturanti nijesu mogli da prođu. Tražio sam od direktora hotela da ove godine taj broj fotografa bude manji. Na meni nije da određujem da li će to biti fotografi iz ove ili one kuće, ali samo da taj broj bude smanjen. Mi smo zakupili salu, angažovali muziku, a na nama nije da odredimo ko će da fotografiše”, kazao je direktor škole Zoran Drljević.

Isto je potvrdio i direktor hotela Ivan Jovović napominjući da se sa fotografima nije dogovarala konkretna cijena već da su samo dati predlozi.

“Menadžment hotela Onogošt, uz saglasnost direktora Srednje ekonomsko ugostiteljske škole, donio je odluku da povodom proslave mature angažuje jednu fotografsku kuću kako bi se izbjeglo ometanje održavanja same proslave usljed prisustva prevelikog broja fotografa, što je predstavljao problem proteklih godina”, kaže se u saopštenju uprave hotela Onogošt.

Send this to a friend