Društvo

Komunalna u Podgorici pisala kazne za nečišćenje snijega

Glavni grad upozorio je građane Podgorice da će biti kažnjeni ukoliko ne čiste snijeg ispred svojih ulaza, a komunalna policija je tokom današnjeg dana izdala 34 prekršajna naloga.

<<<Podgorica osvanula pod snijegom, zimska idila i na primorju<<<

U Glavnom gradu podsjećaju da je članom 32 Odluke o održavanju čistoće propisana takva obaveza za pravna lica, preduzetnike i fizička lica.

“Propisana je obaveza da očiste snijeg sa prilaznih puteva i staza koje koriste i da ih posipaju odgovarajućim materijalom u slučaju poledice i to počev od kolovoza pa do svojih objekata, kojim ti prilazni putevi služe”, navode u Glavnom gradu.

Članom 33 iste odluke propisano je da pravna lica, preduzetnici i fizička lica koja koriste stambeno- poslovne i poslovne zgrade staraju se o čišćenju snijega i o posipanju trotoara odgovarajućim materijalom u slučaju poledice, ispred tih zgrada.

“Ako u prizemlju stambene zgrade postoji poslovna prostorija, o uklanjanju snijega sa trotoara ispred poslovne prostorije i o posipanju trotoara odgovarajućim materijalom ispred objekta, dužan je da se stara vlasnik, odnosno korisnik tih prostorija”, podsjećaju u Glavnom gradu.

Za one koji se ne budu pridržavali pravila slijede kazne.

“Komunalni policajaci su sprovodili komunalne nadzore na sankcionisanju subjekata nadzora koji su postupali suprotno odredbama Odluke o održavanju čistoće. u toku dana, u navedenoj oblasti subjektima komunalnih nadzora su izdata 34 prekršajna naloga, kojima su saglasno kaznenim odredbama citirane odluke izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 2,890 eura”, navode oni.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Komsso
Gost
Komsso

Ko moze komunalcima naplatiti kaznu za neodradjen posao oko ciscenja snijega .
Valjda se mjesecne komunalije placaju da bi oni cistili grad a ne mi ?

Moje ime
Gost
Moje ime

Zasto je ovo vijest?
Ovo je normalna stvar.

Uprava
Gost
Uprava

Ja drzim butik u njegosevoj i placam svake godine taxu za prilaz radnji 200€ i jos treba da cistim a mrs bre filukare jedne bezobrazne

Blaf
Gost
Blaf

Obaveza odrzavanja javnih povrsina je gradsek cistoce i ostalih komunlanih sluzbi grada, nikako fizickih lica. Odakle ljudima pare da kupuju “odredjene materijale” za posipanje javnih povrsina? Koji su to oderedjeni materijali? Jesam li i to duzan po zakonu da znam? Kad ta javna povrsina zatreba fizickom licu, e ne moze, to je vlasnistvo grada i drzave, kad treba nesto o… Više »

Montenegro
Gost
Montenegro

Kada bi poslali sliku iz Berana vidjeli bi sta je opsti haos. Ulice neociscene, rupa na rupu, itd, itd… Haooooos

Sramota
Gost
Sramota

Kolko placa aerodrom Podgorica, nije ni pista ociscena? Nasli ste jadnike da kaznjavate sto drze butike i pazare po 30 eura dnevno !

Ratko
Gost
Ratko

Nek ociste oni prvo ulice nemoze se proc

tegleći
Gost
tegleći

jeste li kaznili i oprozovali pipuna što je odvuko drvo u bijograd

Titogradjanin
Gost
Titogradjanin

Ovo mislim da nije u skladu sa Ustavom. Neko te tjera podzakonskim aktom da čistis javne povrsine koje su u svojini Drzave ili opštine.

IvanPG
Gost
IvanPG

Sram Vas bilo, na svaki nacin gledate kako da pljackate ovaj ojadjeni narod… pisete kazne a naplacijete takse za “prilazne” puteve za svaki poslovni prostor. Lopovi!

Lidija
Gost
Lidija

Zašto ne očistite ispred svojih kuća makar da možete proći tuda
Ali mentalitet je mentalitet

Primorac
Gost
Primorac

Nema toga ko ce meni naplatit kaznu zbog neciscenja snijega. Neka prti ko god hoce i ko voli ali mene za snijeg i lopatu da prostite boli.

Soko
Gost
Soko

Ne glumi !! I treba svija kazniti ko ne cisti !

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Па у праву је човјек. На приморје нема снијега.

web
Gost
web

Jeste li pisali kazne i ovima sto NISU cistili ulice i trotoare. Mislim na cuvena preduzeca koje iznenadi snijeg u Januaru, narocito ako se najavilo 10 dana ranije?!

vučem drva
Gost
vučem drva

g-din pipun radi s drvima, nijeste valjda mislili da je On trebao i snijeg da (vam) čisti

Alma
Gost
Alma

A sta ako taj na bolovanju?
A sta ako je placena taksa za koriscenje opstinskog puta?
A sta ako je i placena mjesecna naknada skupstini stanara ili agenciji za odrzavanje zgrade?

Soko
Gost
Soko

?????

Siki
Gost
Siki

Placamo Cistocu i ostale gradske sluzbe da rade. Sva ciscenja su gradjani unaprijed platili. Ne pada mi na pamet da radim posao koji sam platio gradskim sluzbama da oni rade.

amo
Gost
amo

Siki druze cistocu placas za smece i drugi otpad,a svudje u svijet snijeg ciste ispred zgrada, kafica, radnji i kuca vlasnici.

Mrgud
Gost
Mrgud

Otkud on zna za svijet. Juče je šljego.

Soko
Gost
Soko

Amo ti je rekao tacno !! Ne foliraj se !

Realizam
Gost
Realizam

A kad slomis nogu ispred svojih vrata? Koga ces da psujes?

Send this to a friend