Društvo

Glavni grad najavljuje uređenje ulica i parkova na Koniku

Glavni grad u kontinuitetu vodi brigu o ravnomjernom razvoju grada, kako bi stanovnici svih djelova Podgorice, kako užeg gradskog jezgra, tako i prigradskih naselja imali podjednak kvalitet života. U tom cilju u toku je realizacija jednog od najznačajnijih projekata iz oblasti putne infrastrukture na Koniku, a ovo naselje će uskoro dobiti i novu parkovsku površinu, saopšteno je iz PG biroa.

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice privodi kraju izradu Glavnog projekta rekonstrukcije Ulice Husinjskih rudara u naselju Koniku, a Programom uređenja prostora za 2020 godinu planirani su radovi na rekonstrukciji prve faze ove saobraćajnice u vrijednosti od 300.000 eura.

Projektom će, kako anjavljuju iz Glavnog grada, biti obuhvaćena kompletna rekonstrukcija saobraćajnice sa svim segmentima komunalne infrastrukture.

“Ukupna dužina projektovanog dijela Ulice Husinjskih rudara je 1.040 metara. Usvojen je poprečni profil saobraćajnice u skladu sa DUP-om “Konik Vrela ribnička II”, sa širinom kolovoza od 5.50m (dvije saobraćajne trake po 2.75m), i obostranim trotoarom širine od po 1,50m”,ističu u PG birou.

Napominju da će zahvaljujući angažovanju gradskog preduzeća Zelenilo, Konik uskoro dobiti i novu parkovsku površinu.

“Na površini 7.000 m2 na uglu Ulice Husinjskih rudara i Drvarske ulice biće izgrađena nova parkovska površina sa dječijim igralištem i pratećim sadržajima: platoom, stazama, parkovskim mobilijarom, novim sadnicama drveća, žbunja i drugog ukrasnog bilja, kao i sistemom za navodnjavanje”, uaključuju u PG birou.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
NenoMugiCrniMvgcFito
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neno
Gost
Neno

A kad ce prelijepo naselje Rogami doci na red. Sramota!!!! Igraliste nema, rasvjeta u masu ulica, trotoare, stajalista za bus, uzas. Neasfaltirano od duklje do ka Djurkovicima 1 km, propao asfalt, krpljen, uzak put. Strasno.

Mugi
Gost
Mugi

A CENTAR STO JE SA CENTROM?
STO JE SA STADIONOM BUDUCNOSTI?(ISTOCNA TRIBINA)
Sto je sa bivsim BEKOM?

Crni
Gost
Crni

A nemojte ljudi…nagrdiste nas sa parkovima

Mvgc
Gost
Mvgc

A ne kazem da ne treba al tamo ukoliko nije dooobroo zavareno i dooobro armirano vidimo se za 2 dana

Fito
Gost
Fito

Zašto? Tamo njima to ne treba, pobrstiće biljke prvi dan, a mobilijar razvaliti za grijanje i sekundarne sirovine. Bacanje para

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Najavite sad pred izbore, a krenucete u realizaciju pred naredne izbore. Komedija ste.

Send this to a friend