Društvo

Gori šuma na Obzovici, vatrogasci na terenu

Foto: Cetinjski list

Cetinjski vatrogasci gase požar u mjestu Obzovica, na potezu iznad magistrale. Prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Peđe Moštrokola gori šuma na tom području.

<<<Gorjela kuća na Cetinju, požar ugašen<<<

“Pored problema koje nam prilikom gašenja vatre pričinjavaju vjetar i nepristupačan teren, trenutno se suočavamo i sa nerazumijevanjem građana. Nije istina da vatrogasci nijesu na terenu, oni se upravo spuštaju s mjesta gdje je repetitor, jer je prioritet bio gašenje požara na tom potezu”, kazao je Moštrokol.

Kako kaže, morali su prvo da obezbijede električnu liniju, jer bi u protivnom mještani ostali bez struje.

“Vatrogasci su na terenu i pored teških uslova za rad čine sve da blagovremeno reaguju gdje god je to potrebno, ali moramo poštovati prioritete”, naglasio je Moštrokol.

I ovoga puta je uzrok požara ljudski faktor.

Moštrokol je još jednom apelovao na građane da se prilikom čišćenja zemljišta i spaljivanja određenog otpadnog materijala obrate Službi zaštite i spašavanja Prijestonice, kako bi se te aktivnosti obavile na kontrolisan i bezbjedan način.

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
EL_Gordo 🇲🇽banerazSurova realnostkuca mu sagorel
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

Pocelo je…A tek pocinje april…

Surova realnost
Gost
Surova realnost

A nema apelovanja i moljenja, nego da nadlezni odrade svoj posao i kažnjavaju svakoga ko zapali vatru da ocisti svoje a boli ga briga oće li se požar proširit na sve ostalo. Zato komunalna policija, inspekcija, uprava policije i tužilaštvo svoj posao pa da vidiš. Pretvorismo bre Crnu Goru pustinju, sve izgore, sve šume sad liče na oustinje, divljac strada,… Više »

kuca mu sagorel
Gost
kuca mu sagorel

pirka vjetra nema, pa se posalje avion i to ugasi u jednom preletu.. a neeee.. oni avion salju kad se razgori da ga 20 aviona ne moze ugasit cijeli dan..
Umjesto strucnjaci da djeluju isti momenat cim se dim vidi pa da pokazu ovim dusmani da uzalud pale da od tog nema efekta i njima bi se dosadilo!!

raz
Gost
raz

vjerovatno da bi to uradili, da imaju mogucnost. bas vatrogasna cetinje ima avion na raspolaganju u 5 minuta da doleti. ne lupetaj

bane
Gost
bane

Trebalo bi dnevno 300 letova da odrade..nije to izvodljivo sa 2 karivolice koje imamo

Send this to a friend