Društvo

Gorjela dva stana u Kotoru, vatra dosegla i do krova zgrade

Foto: Skala radio

U stambenoj zgradi naselja Plagenti u Kotoru jutros je izbio požar u dva stana, ali na svu sreću odmah su ugašeni i povrijeđenih nije bilo.

Kako javlja Skala radio, oko deset vatrogasaca kotorske Službe zaštite i spašavanja sa troje vozila gasili su vatru na prvom spratu.

Vatra je zahvatila balkon, trpezariju i dio kuhinje.

Požar se međutim, aktivirao i na drugom spratu u stanu i ovaj požar je odmah ugašen pa je širenje vatre na ostalim spratovima.

Plamen je dostizao i do krova zgrade, zbog čega su vatrogasci obavili pregled kompletne zgrade i ustanovili da požar neće biti proširen i zahvatiti treći i četvrti sprat.

Kako je kazao Maksim Mandić, komandir Službe zaštite i spašavanja, zabrinjavajuće je to što je prolaz vatrogasnim vozilima u ovom naselju bio otežan.

“Od skretanja za Dom zdravlja u Dobroti pa sve do samog mjesta požara na Plagentima, vozila su bila parkirana uz ulicu sa lijeve i desne strane pa su se vatrogasna vozila veoma teško probijala”, dodao je on.

Uzrok požara je najvjerovatnije električna instalacija na balkonu, to jest samozapaljenje frižidera, šporeta ili produžnog kabla koji su se tu nalazili.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stari
Gost
Stari

A zamislite dase nesto zapali kod fakulteta kako bi i kuda dosli od parkiranih auta u stilu dje ko stigne.O takvim stvarima niko ne misli

Send this to a friend