Društvo

Građani Čistoći duguju preko dva miliona eura

Ilustracija

Potraživanja preduzeća Čistoće iznose 3.419.008 eura. Građani za odvoz komunalnog otpada preduzeću Čistoća duguju 2.059.126 eura, dok su dugovanja pravnih lica nešto manja i iznose 1.359.882 eura. To su podaci kojima Čistoća raspolaže na dan, 30. jul. Iz ovog preduzeća na čijem čelu je Daca Popović za Dan su saopštili da je naplata potraživanja na teritoriji Glavnog grada na zadovoljavajućem nivou.

“Naplata potraživanja na teritoriji Glavnog grada je na zadovoljavajućem nivou. Nadležna služba redovno podnosi predloge za izvršenje protiv korisnika koji ne izmiruju svoje obaveze. Tako je, zbog neizmirivanja obaveza po osnovu izvršene usluge odvoza komunalnog otpada, u 2018. godini pokrenuto 3.229 prijedloga za izvršenje”, saopštili su iz Čistoće.

Korisnicima usluga nudi se mogućnost potpisivanja sporazuma o izmirenju duga na više mjesečnih rata. O tome Čistoća svakodnevno informiše građane putem saopštenja koje objavljuju u medijima, sajta društva i inkasanata koji vrše dostavu računa na terenu.

“Zaključivanjem sporazuma o izmirenju duga omogućava se plaćanje u više mjesečnih rata. Dug do 100 eura u ratama po pet eura mjesečno, dug preko 100 eura u ratama po deset eura mjesečno, uz obavezu plaćanja tri računa prilikom zaključivanja sporazuma i redovnosti plaćanja narednih mjesečnih računa”, ističu iz Čistoće.

O uslovima za sklapanje sporazuma, korisnici usluga mogu se informisati svakog radnog dana od sedam do 15 časova na telefon 020/624-241 i 067/609-399 ili direktno u prostorijama Odjeljenja naplate u Ulici Oktobarske revolucije broj 124. A.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Koko
Gost
Koko

I onako ništa ne rade. Grad nikad glibaviji nije bio

Send this to a friend