Društvo

Građani ne mogu predlagati lokacije za postavljanje ležećih policajaca

FOTO: CDM

Građani ne mogu predlagati lokacije za kontrolu brzine, odnosno postavljanje ležećih policajaca. To su saopštili iz Uprave policije Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

Naime, Savjet za građansku kontrolu rada policije, u sklopu svog posebnog programa “Praćenje primjene Zakona  bezbjednosti saobraćaja na putevima”, interesovao se da li bi građani Crne Gore mogli predlagati lokacije Upravi policije na kojima žele, odnosno na kojima bi se mogla vršiti kontrola brzine motornih vozila, posebno onda kada se planiraju i sprovode akcije pojačanog nadzora.

<<<Ne zna se koliko ima ležećih policajaca u Podgorici, građani se žale da ih je previše<<<

“Sektor policije opšte nadležnosti Uprave policije je informisao Savjet da navedeni model ne bi mogao biti realizovan, iz više razloga i to jer Uprava policije ne raspolaže resursima koji bi se mogli koristiti na osnovu mišljenja zainteresovanih građana, a angažovanje službenika saobraćajne policije se vrši isključivo praćenjem broja saobraćajnih nezgoda po lokacijama, vremenu, vremenskim prilikama i slično, kao i praćenjem broja počinjenih saobraćajnih prekršaja po određenim lokacijama”, saopšteno je iz Savjeta.

Iz Uprave policije su iznijeli i stav da to ne znači da se zainteresovani građani, nakon što uoče određene probleme, kako po pitanju bezbjednosti tako i po pitanju normalnog odvijanja saobraćaja, ne mogu obratiti Upravi policije i ukazati na problem koji su uočili, te da će navedeni problemi od nadležnih organizacionih jedinica Uprave policije biti adekvatno analizirani u cilju preduzimanja odgovarajućih mjera na njihovom rješavanju.

Iz Uprave policije su naveli i da bi predloženi model iz upita Savjeta doveo do brojnih zahtjeva građana za vršenjem kontrole brzine kretanja motornih vozila, od kojih bi jedan dio bio neopravdan, te da bi navedena situacija dovela do nemogućnosti reagovanja po dostavljenim zahtjevima, što bi izazvalo negativne reakcije.

“Razlozi koji potkrijepljuju stav Uprave policije po ovom pitanju su i da se najveći broj saobraćajnih nezgoda sa teškim posljedicama uzrokovanim prekoračenjem brzine dešava na magistralnim putevima na kojima građani nijesu zainteresovani za vršenje kontrole, jer se prema dosadašnjem iskustvu zahtjevi za kontrolama odnose prvenstveno na urbana područja, odnosno mjesta gdje građani stanuju, kao i da su lokacije na kojima saobraćajne patrole mogu vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju uslovljene vrlo često konfiguracijom saobraćajnica”, ističu u Savjetu.

Kako su dodali, kao razlog se navodi i da svaka kontrola po pravilu podrazumijeva postojanje pogodnog proširenja izvan kolovoza na kome bi se nakon zaustavljanja isključio kontrolisani učesnik u saobraćaju.

8

avatar
1000
7
1
0
 
8
MrgudStatobesePodgoricaKomšijaKomsija
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

Platis dobro policiju i ne trebaju lezeci . . .nidje po zapadu evrope nisam vidi lezeci ..imate tehniku i sve zavrsite . Po dzepu i prijatno . .oni sto su bogatiji placaju vise . . .ako hocemo mizemo sve da postignemo.zavisi od nase volje .

Podgorica
Gost
Podgorica

Mislim da u citavom regionu nema toliko lezecih ka sto ima kod nas u PG

Statobese
Gost
Statobese

Odličan dil

Komšija
Gost
Komšija

Kako može da se postavi više ležećih policajaca u krivini na putu PG-Bioče a nema pešačkog prelaza niti ikakvih znakova kod škole na Bioče. Pitanje je dana kada će neko nastradati od djece jer magistralom jure auta velikom brzinom a policije nema niđe.

Komsija
Gost
Komsija

Netacna vam info.u Kotoru je pored zimskog bazena na zahtjev kumare od Ranka,stavjen ne jedan nego dva.

Anonimno
Gost
Anonimno

U Engleskoj i Evropi malo gdje ima lezecih policajaca jer isti predstavljaju veliki problem za kicmu.

Mark
Gost
Mark

Iz dosadasnjeg iskustva znam da su pojedini usporivaci brzine postavljani po sistemu veza u komumalnoj policiji .I to je ono sto smeta.Postavljani su i dje treba i dje ne treba.

Takoreci
Gost
Takoreci

Ne je li? Mogli bi metnut jedan u 4.jula, leti se onuda izmrdju zetagradnjine zgrade i vrtica ili bar nadvoznjak neki

Send this to a friend