Društvo

Gradnja u Kotoru biće zabranjena od 15. juna

Kotor

U Kotoru će od 15. juna do 1. septembra biti zabranjeno svako izvođenje građevinskih radova, saopštila je Komunalna policija.

Kako javlja Radio Kotor, radnja će biti obustavljena na objektima i javnim površinama na području Starog grada, Dobrote, Orahovca, Dražina Vrta, Perasta, Risna i Vitoglava, Strpa, Lipaca, Morinja, Kostajnice, Stoliva, Prčanja, Mula i Škaljara.

Iz policije su pozvali sve investitore da, u skladu sa odredbom Odluke o uređenju grada i naselja, privode završetku sve započete građevinske radove.

“Moguće je izvoditi građevinske radove na pojedinim objektima ukoliko za to izda odobrenje organ lokalne uprave nadležan za poslove urbanizma i građenja, po predhodno pribavljenoj saglasnosti predsjednika Opštine, pod uslovom da je za predmetni objekat izdata građevinska dozvola od strane nadležnog organa uprave, odnosno organa lokalne samouprave u skladu sa posebnim propisima. Zabrana se ne odnosi na obavljanje hitnih i interventnih radova na javnim površinama, infrastrukturnim objektima i drugim objektima. Nakon 15. juna Komunalna policija Opštine Kotor će preduzeti sve službene radnje u skladu sa svojim ovlašćenjima, a u smislu potpune primjene gore navedene Odluke”, kaže se u saopštenju.

4 Komentara na "Gradnja u Kotoru biće zabranjena od 15. juna"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend