Društvo

Gradski saobraćaj Podgorica snizio cijene autobuskih karata

Prevoznik Gradski saobraćaj PG korigovao je cjenovnik za linije čiji autobusi saobraćaju uglavnom van grada. Cijenu karte spustio je od deset centi do euro, u zavisnosti od relacije.

Tako je sada karta do Smokovca 90 centi umjesto 1,30 eura. Na Bioče se sada autobusom može stići za 1,50 umjesto dosadašnjih 1,90 eura, a do Klopota za 2,50 umjesto 2,70 eura. Autobus do Pelevog Brijega vozi za tri, umjesto za četiri eura, a do Lijeve rijeke za četiri umjesto za pet eura. Cijena karte do Veruše je 4,30 eura, a bila je peg eura. Za Grbavce prevoznik sada vozi za 1,20, ado sadaje za 1,50, dokje cijena karte do Farmaka euro umjesto 1,30 eura, piše Dan.

Cijena prevoza do Dahne smanjena je deset centi, te sada iznosi 0,90 eura, a do Dajbaba je euro umjesto dosadašnjih 1,20 eura. Do Botuna cijena karte smanjena je za 20 centi te sada iznosi 1,20 eura, a do Žabljaka Crnojevića za 50 centi te sada karta košta 1,80 eura. Do Ponara stiže se za 1,50 umjesto kao do sada za 1,90 eura. Autobuska karta do Donje Gorice iznosi 90 centi, a bila je euro.

Haris Alivodić, vlasnik prevoza Gradski saobraćaj PG kazao je da su odlučili da smanje cijene karti na nekim linijama jer su nabavili nove autobuse koji su mali potrošači.

“Zbog toga smo htjeli da uskladimo cijenu karte sa gradskim kartama, a isto je i sa mjesečnima. Mi gledamo na sve načine da pomognemo građanima. Sad se ukazala mogućnost da možemo da smanjimo cijenu karte, iako je cijena nafte ista i svega ostalog, ali smo našli autobuse male potrošnje i odlučili smo da korigujemo cjenovnik. Zato ne treba da nam zamjere ni kada se dovede u pitanje poslovanje firme, pa kad podignemo cijene, jer mi ih uvijek smanjimo kada možemo”, rekao je Alivodić.

On ističe da su se kreditno zadužili i kupili 11 autobusa, a da su trenutno u fazi nabavke još dva.

“Šest autobusa će biti mini busevi koji su manji potrošači i mogu lakše da se provuku kroz uske ulice, gdje veći autobusi to ne mogu. Imamo i jedan zglobni kako ga popularno zovu “harmonika”, zaključio je Alivodić.

Send this to a friend