Društvo

Granični prelaz Kobila-Vitaljina otvoren za saobraćaj

Prema najavi dva Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Republike Hrvatske trebalo je juče, ali granični prelaz Kobila-Vitaljina otvoren je tek jutros u 10 sati, potvrdili su Radiju Jadran u graničnoj policiji.

Vozila je malo, a juče je vraćeno sa naše granice 50-tak, koji su se uputili nakon vijesti da mogu za Hrvatsku preko tog prelaza, koji vodi pored mora, dijelom zaliva Boke i poluostrva Prevlaka.

Kako saznaje ovaj portal, juče na hravtskoj strani nije bio uspostavljen internet, pa nije radio sistem kontrole. Zato su tek jutros podigli novouspostavljenu električnu rampu za vozila i provjeravaju dokumenta putnicima u kabinama .

“Ovaj stari prelaz Vitaljina, privremeno će biti otvoren samo do 15. septembra, a onda će poslije 6 mjeseci biti nastavljena gradnja novog, prema Prevlaci”, kazali su Radiju Jadran u Ministarstvu unutarnjih poslova i Ministarstvu financija Republike Hrvatske.

U novu Vitaljinu Hrvati ulažu 25 miliona kuna, oko 3,3 milioan eura 3,3 miliona eura.

“Budući granični prelaz imaće 4 trake, dvije ulazne i dvije izlazne, sa promjenljivom signalizacijom. To će nedvosmisleno uticati na povećanje protoka saobraćaja, a samim tim i smanjenje gužvi u dane vikenda, blagdana i turističke sezone. Nakon zatvaranja prelaza, 15. septembra, u okviru nastavka radova biće izrađen ukupan plato i objekti na prelazu”, precizirali su u hrvtaskom Ministarstvu.

Inače, na crnogorskoj strani, na Kobili, za ovu sezonu i dalje će biti samo jedna izlazna i jedna ulazna traka, ali novina su čitači tablica i video nadzor, što će poboljšati kvalitet kontrola.

2 Komentara na "Granični prelaz Kobila-Vitaljina otvoren za saobraćaj"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend