Društvo

Haos na graničnom prelazu Sitnica, koloni nema kraja

Na graničnom prelazu Sitnica sa Bosnom i Hercegovinom, na ulasku u Crnu Goru, večeras kilometraske kolone i putnici su već skoro dva sata „zaglavljeni“.

Foto: Radio Jadran

“Bojimo se da će neki turisti dočekati ovdje Novu godinu, jer se kolona ne pomjera i nema joj kraja. Ako se Novljani pitaju gdje su turisti, šalju pozdrav sa granice“, sarkastično komentarišu neki od putnika za Radio Jadran.

U međuvremenu su neki ogorčeni Novljani, poslije dva sata „tapkanja u mjestu“ okrenuli automobile i zaputili se preko Vilusa, ka Risnu, da bi došli do Novog.

Foto: Radio Jadran

U graničnoj policiji u Herceg Novom kažu da su tri ulazne trake otvorene, da sistem kontrole funkcioniše bez zastoja, ali kapaciteti ovog graničnog prelaza su nedovoljni. I sada, kao i tokom ljeta, stvaraju se kolone, nikako krivicom graničnih službi. Sitnicu koristi sve više turista iz regiona koji dolaze na more i neophodno je proširenje i rekonstrukcija tog prelaza.

Ovoga puta kolone su uzrokovane i najavom da se putarina na crnogorskoj strani magistralnog puta Trebinje-Herceg Novi neće naplaćivati 30. i 31. decembra, kao i 1. januara.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
putar
Gost
putar

Što ne sačekaju da se završi ovo parče autoputa?

andjelka
Gost
andjelka

Vazno je da je putarina pozamasna a put nikakav .Sve to nema veze sa policijom i carinom nego sa koncesionarima koji nacinise putnnu strukturu .

Raki
Gost
Raki

Hocemo u EU a svi granicni prelazi sa dvije trake kao u africi….neka funkcionerima i poslanicima smanje plate i naprave sve granicne prelaze sa vise traka ….i jos jedno,pojedine policajce sa 8 razreda neka sklone sa prelaza jer pola sata unose podatke u pc

Toot
Gost
Toot

Taj granicni prelaz je kao stala, dvije trafike. Turisticka destinacija… i onaj na Debelom brijegu je sad mali jer je Vitaljina zatvorena do 1.9.2018.

Čekao u koloni
Gost
Čekao u koloni

Tti trake su otvorene sa Trebinjske strane i kod njih nema zastoja, na našoj strani jedna traka, jedan policajac, jedan šalter tako da izjava granične policije nije tačna.

Nikola I
Gost
Nikola I

U hrvatskoj su kolone na naplatnim rampama po 15-20km u 6 traja pa nikom nista..

Vale MNE
Gost
Vale MNE

Ništa bolje nije ni na graničnom prelazu Šćepan polje čekao sam da izadjem 1:25 minuta

Prešo
Gost
Prešo

A očemo turiste.Nikad vam ja došo nebi, da moram čekat tri sata da udjem Crnu Goru.

Horacije
Gost
Horacije

Ajde ti malo put kuce, put republike šumske, međede.
Zamisli kakva nam je čast sti si nam ipak doš’o 😉

Prešo
Gost
Prešo

Otvorite deset ulaza da ovi turisti stignu živi i zdravi.
Mića oglasi se.

Prešo
Gost
Prešo

Ovo je sramota.

Toni
Gost
Toni

Nedovoljni kapaciteti? Šta ćemo, nismo se imali namjeru razvijati kao turistička destinacija.

Horacije
Gost
Horacije

Kako ti vazda poentiraš…
Kakav stari cinik und oportunista.

Send this to a friend