Društvo

Helikopter Bell 505 u Crnu Goru stiže do kraja mjeseca

Jedan helikopter Bell 505 Jet Ranger X  u Crnu Goru će stići do kraja ovog mjeseca, a drugi će biti isporučen početkom naredne godine, kazali su CdM-u u Ministarstvu odbrane.

“Ministarstvo odbrane posvećeno je daljoj modernizaciji i opremanju Vojske Crne Gore. Nakon nabavke tri srednja višenamjenska helikoptera Bell 412, nastavili smo sa ulaganjem u Vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore. U prvom kvartalu ove godine sklopili smo ugovor sa Kanadskom komercijalnom kompanijom “CCC” o nabavci dva Bell helikoptera 505 Jet Ranger X”, saopšteno je CdM-u iz resora Predraga Boškovića.

Važno je naglasiti, dodaju,  da sve teče kako je i planirano, te da su tri pilota početkom jula završila obuku u Francuskoj, što je sastavni dio ugovora, dok će naredne sedmice obuku proći dva pilotska inženjera i tri tehničara.

“Kako smo i ranije saopštili, helikoptere će, prema ugovoru, Crnoj Gori dostaviti predstavništvo Bell-a u Pragu”, ističu u Ministarstvu odbrane u izjavi za CdM.

Napominju kako treba imati na umu da je situacija oko pandemije koronavirusa, koja je pogodila cijeli svijet, nepredvidiva.

“Za sve moguće neplanirane okolnosti koje se odnose na isporuku, javnost će blagovremeno biti obaviještena”, poručuju iz Ministarstva odbrane.

M.Dušević

15

avatar
1000
9
6
0
 
14
TrtTrtVirusEl GrandeEl Grande
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trt
Gost
Trt

Od koga se mi branimo.NATO je to.Oces u NATO e sad placaj milijarde.

Virus
Gost
Virus

Kad će gaće i ubrusi ?

El Grande
Gost
El Grande

Baš nam to treba

Brza Isidora
Gost
Brza Isidora

A plate i penzije i narod gladuje!

Ezop Andersen
Gost
Ezop Andersen

Sjedi miš na slonu, pa prelaze most. A miš kaže ,,Ala tresemo! ” Naravoučenije: Važno je imati slona uz sebe, kad ti prijeti opasnost od mačkica iz komšiluka.

El Grande
Gost
El Grande

Jes, samo što nas ne okupiraju.

Trt
Gost
Trt

A mozda I’ma macaka I u kuci.

Kokot
Gost
Kokot

Dobar helikopter za turističke ture po CG

Podgorica
Gost
Podgorica

A ona oklopna vozila jesu li stigla?

aBcd
Gost
aBcd

Sreća pa imamo dovoljno medicinske opreme, da smo digli plate doktorima, pa nam je još ostalo za vojne helikoptere.

Jasarko
Gost
Jasarko

Podrzavam svaku nabavku vojne opreme …ali sto vojno imaju ovi 6 helikoptera …tipa naoruzanje…kupljeni sa opremom kakvu kupuju novinske agencije i farmeri po americi ( osim za gasenje pozara i onaj medicinski). Ja mislim da ove verzije nemaju opciju ni za pusku postaviti da ne pominjem rakete ili nocne kamere za posmatranje i snimanje. No mozda ce prec na nesto… Više »

Božidar
Gost
Božidar

E ali je beko za ove skalamerije dobio dobre pare u đep Gazele su za ove svemir.

Nisi u toku
Gost
Nisi u toku

Ne znaš ti. Ovo je samo nadogradnja za matični Spejs šatl. A Spejs Šatl stiže do kraja godine.

Miroslav M
Gost
Miroslav M

Razmisli malo koliko su ovi ljudi ulozili napora da bi spasili svako dijete ove godine. Ovi su kao dio modernizacije vcg gdje ce iz upotrebe izbaciti helikoptere tipa gazela skoro istih karakteristika. Dakle prije svega za obuku pilota.

Jasarko
Gost
Jasarko

Pa to i ja kontam da su samo za obuku..i gasenje pozara i medicinski slucajevi…izbor vozila onih je dobar nadogradnja jos bolja..ali ipak su to lako oklopna…treba u vojsku grdilo uloziti..plus mornaricu smo zapustili..steta a jesu ogromne pare to..ali treba itekako treba ulagati..zato mi nisu jasne ove civilne verzije..

Send this to a friend