Društvo Završeno opremanje DVD Prijevor, početak rada sledeće sedmice

Herceg Novi dobija još jedno dobrovoljno vatrogasno društvo

Veliki požari koji su zahvatili Herceg Novi tokom ljeta 2017. godine bili su opomena i jasan znak da treba unaprijediti sistem zaštite kako bi bezbjednost na teritoriji cijele opštine bila na višem nivou. Od tada do danas, lokalna samouprava je u saradnji sa mjesnim zajednicima oformila dobrovoljna vatrogasna društva na Luštici i u Bijeloj, a od sledeće sedmice sa radom počinje i Dobrovoljno vatrogasno društvo Prijevor.

Kao što je ranije najavljeno, prostor Doma kulture u Prijevoru, odnosno nekadašnje škole, renoviran je i opremljen za boravak vatrogasaca, a sa radom će početi tokom sledeće sedmice.

Prostorije su juče obišli potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i zamjenik komandira za operativne poslove Službe zaštite i spašavanja Aleksandar Škobalj, koji su najavili da će radu DVD Prijevor doprinositi oko dvadeset dobrovoljaca.

“Mještanima u ovom dijelu grada je potrebna veća sigurnost, ne samo zbog mogućih požara, već i u slučaju drugih nepogoda i nezgoda. Dežurstva će se odvijati tokom cijele godine, pa će Prijevor, Malta i ostali zaseoci biti dodatno zaštićeni”, kazao je Konjević, te dodao da će na ovaj način biti dodatno unaprijeđena bezbjednost u pograničnom pojasu sa Hrvatskom.

Kako je istakao, lokalna samouprava posebnu zahvalnost duguje mještanima i donatorima koji su finansijski i obezbjeđivanjem građevinskog materijala pomogli osnivanje Društva.

Konjević je istakao da je tokom protekle dvije godine zajedničkim, spremnim djelovanjem Službe zaštite i spašavanja i dobrovoljnih vatrogasnih društava znatno smanjena mogućnost pojave velikih požara i unaprijeđena bezbjednost ljudskih života i materijalnih dobara na teritoriji cijele opštine.

Kako je Škobalj naglasio, osnivanje DVD Prijevor ima veliki značaj, ne samo za ovaj dio novske opštine, već i za cijeli grad i državu.

“Opština Herceg Novi, kao i država, ima strategiju oslanjanja na dobrovoljna vatrogasna društva. Herceg Novi sada ima tri, što je najviše u Crnoj Gori. Osnivanje DVD Prijevor je od velikog značaja, uzimajući u obzir površinu borove šume i konfiguraciju terena, koji je uz granicu sa Republikom Hrvatskom”, kazao je Škobalj, uz napomenu da je obuka dobrovoljaca počela još prošle sedmice i trajaće mjesec dana.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Herceg-Novi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

Iako nisu zaposleni kao vatrogasci, prije će se skupiti na požar, nego oni što su se zabili u Meljine. Niđe osmatračnice, niđe kamere, kad im prijaviš požar, treba 5 minuta objašnjavati i opisivati đe je to.

Send this to a friend