Društvo

Hrapović: Ne znam gdje se liječe crnogorski političari, niti me zanima

Hrapović

Ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je u emisiji “Iz pravog ugla” na TVCG da nije u potpunosti zadovoljan stanjem u zdravstvu, ali da se radi na rješavanju problema.

Kako kaže, on koristi usluge crnogorskog zdravstvenog sistema, ali ne zna gdje se liječe ostali crnogorski političari niti ga to zanima.

Naveo je da je najveći problem standard zaposlenih, ali i kadrovska struktura koja brojčano i po osposobljenosti specijalizacijama i subspecijalizacijama ne odgovara zahtjevima zdravstvenog sistema.

“Kako bi to riješili preuzeli smo odgovarajuće mjere. Prvo smo krenuli da usaglasimo sistematizaciju svake zdravstvene ustanove u Crnoj Gori”, objasnio je ministar.

Podsjetio je da Crna Gora ima 1.654 ljekara, a uskoro će dobiti specijaliste iz oblasti u kojima nedostaju, kao i novu opremu.

“Naredne sedmice raspisujemo tendere za pet skenera. Četiri za opšte bolnice i jedan za specijalnu bolnicu u Risnu. Nabavićemo i najsavremeniju opremu za Klinički centar, od aparata za radio terapiju u onkološkoj klinici, preko angio sale i gama kamere”, naglasio je on.

Po njegovim riječima, u Crnoj Gori, pored onog u KCCG, nedostaju još dva mamografa za sjever i jug države.

“Plan je da se u narednih godinu dana osnuje posebna jedinica, koja će se baviti isključivo skriningom kancera dojke”, zaključio je Hrapović.

Send this to a friend