Društvo

Hrapović s kolegom iz San Marina: Zajedno do prevazilaženja izazova malih zemalja

Crna Gora i San Marino potpisaće uskoro sporazum o razumijevanjuu oblasti zdravstva, zaključeno je na sastanku ministra zdravlja Kenana Hrapovića kolegom iz San Marina Frankom Santijem.

Oni su razgovarali na sastanku malih zemalja na visokom nivou u organizaciji Svjetske zdravstvene organizacije.

Na sastanku je predloženo potpisivanje sporazuma o razumijevanju koji bi, između ostalog, trebalo da sadrži i platformu o mobilnosti zdravstvenih profesionalaca.

To bi značilo povremeni angažman deficitarnog kadra u malim zemljama, što može dovesti do unapređenja saradnje u oblasti medicine, uspostavljanja mreže profesionalnih kontakata na nivou malih zemalja Evrope i adekvatno valorizovan transfer znanja i iskustva.

Tokom susreta su detaljno analizirani izazovi sa kojima se suočavaju male zemlje u sprovođenju zdravstvenih politika i mogućnosti njihovog rješavanja.

Posebna pažnja je posvećena izazovima u funkcionisanju zdravstvenih sistema u stanju ograničenih ljudskih resursa, nepovoljnim uslovima za pregovore o cijeni ljekova, potrošnog medicinskog materijala i medicinskie opreme s obzirom na veličinu tržišta.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MickoMina
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Micko
Gost
Micko

Idu li ova gospoda na odmor o drzavnom trosku u ove drzave sa kojima nista ekonomski ne dobijamo-niti bilo sto izvozimo a uvozimo samo troskove putarine i smjestaja.

Mina
Gost
Mina

Sto ti je funkcija.Kad vidim ovakve ,uvijek se sjetim istorije i Kaligule,koji je postavio konja za senatora.

Send this to a friend