Društvo

Hrapović zabrinut za bolnicu u Meljinama: Naći ćemo rješenje za opstanak

Ministar zdravlja Kenan Hrapović zabrinut je zbog situacije u kojoj su se našli zaposleni u bolnici u Meljinama i podržao je inicijativu za očuvanjem i daljim radom ove medicinske ustanove.

Tokom sastanka sa predstavnicima bolnice Krapović je kazao da je resor ispunjava sve obaveze prema bolnici Meljine kroz ugovorni odnos sa Fondom za zdravstveno osiguranje i sve usluge koje se pružaju građanima Herceg Novog plaćaju se u roku i na vrijeme.

On je podsjetio da je nakon 3. avgusta 2016. godine, kada je Vlada donijela odluku o privremenom uključivanju bolnice u javni zdravstveni sistem Crne Gore, Fond na osnovu fakturisanih usluga toj bolnici isplatio skoro tri miliona eura.

Predstavnici bolnice su, zbog ozbiljnosti situacije u kojoj se našla ta ustanova i svi zaposleni u njoj, zatražili što hitnije iznalaženje načina za uključivanje države i lokalne samouprave, kako bi nastavili da pružaju zdravstvenu zaštitu lokalnom stanovništu, što je prioritet bez presedana.

„Dolazimo u fazu neizdrživosti i ukoliko se ubrzo ne pruži hitna pomoć bolnici i zaposlenima, gašenje ove ustanove je više nego izvjesno“, kazala je direktorica bolnice Olivera Elez.

Kako je istakla zaposleni i ona lično su se više puta obraćali vlasniku Atlas grupe Dušku Kneževiću koji upravlja bolnicom.

“Od njega do sada nijesmo dobili nikakav odgovor, niti gest zainteresovanosti za rješevanje ovog problema”, istakla je ona.

6 Komentara na "Hrapović zabrinut za bolnicu u Meljinama: Naći ćemo rješenje za opstanak"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend