Društvo APEL GRAĐANIMA DA POŠTUJU PROPISE

I pored parkinga nesavjesni vozači koriste trotoare i kolovozne trake

Iako Glavni grad u kontinuitetu radi na podizanju nivoa komunalnog reda u Podgorici, nesavjesni vozači i dalje ne poštuju pravila, te umjesto parking mjesta, biraju trotoare ili kolovozne trake za parkiranje ili privremeno zaustavljanje vozila.

“Na taj način ne samo da uzrokuju velike saobraćajne gužve, već i obesmišljavaju parking zone i površine koje su uređene u tu svrhu. Najčešće možemo uočiti veliki broj nepropisno parkiranih vozila u Ulici Serdara Jola Piletića, koja zauzimaju saobraćajnu traku stvarajući velike gužve ispred „Limenke“, dok se u istoj ulici preko puta nalazi novo parkiralište za čije korišćenje treba izdvojiti 0.50 e/h”, navode iz Glavnog grada.

Podsjećaju da je Parking servis doo Podgorica nedavno završio radove na izgradnji ovog potpuno automatizovanog smart parkinga  sa mogućnošću čitanja registarskih oznaka, samonaplatnom stanicom, video&voice podrškom operatera kao i upravljenju parkinga iz Operativno – kontrolnog centra Parking servisa.

“Dakle, Glavni grad svakodnevno radi na stvaranju svih potrebnih uslova za povećanje komunalnog reda u Podgorici, posebno kada je riječ o funkcionisanju saobraćaju,  kako kroz unapređenje usluga Parking servisa i rada Komunalne inspekcije, tako i kroz razvoj biciklističke infrastrukture. Stoga još jednom aelujemo i pozivamo sve učesnike u saobraćaju da poštuju propisana pravila i koriste raspoloživu infrastrukturu”, poručuju iz uprave.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
POJKBrojutroKLMRadeMaja V.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
POJK
Gost
POJK

Nisu se oni sjetili komunalnog reda i pjesaka, jer zatvaraju sve dje se može čovjek besplatno parkirati samo da bi im vozači plaćali. Dokaz parking kod Milenijuma (bivša kasarna “Morača”) dje ništa nije uloženo osim što je veliki prostor pregrađen i pola se naplaćuje, a drugu polovinu su ogradili da se ne bi mogao ko slučajno parkirati i ako im… Više »

Brojutro
Gost
Brojutro

A šta ste očekivali kad ste digli cijenu parkinga na 0.70 centi po satu??? Dođe đedo od 70 godina sa golf dvojkom i treba da plati toliko i još da se bakće sa onim ekranom za plaćanje? Ma važi

KLM
Gost
KLM

A dje je savjesna policija
Fuj

Rade
Gost
Rade

Vi koji ste smislili pljačku preko parking servisa pomislite može li neko sa primanjem od dvjesta do petsto eura da plati a još kad zna da to ide u privatne džepove.parking jednako jedan hljeb gladovati ili parkirani.

Maja V.
Gost
Maja V.

Stalno ovako. Ovo je sramota. Dje je komunalna ?

Marija
Gost
Marija

Parking je skup za nas budzet

Ka4you
Gost
Ka4you

Haha, apeli ce sigueno dati rezultat. Nasi ljudi su poznati po kulturi i postovanju apela. Batalite te prazne price i pocnite da kaznjavate pa cete vidjeti kako ce se situacija promijeniti. Zasto ro ne radite nije mi jasno. Onaj koji parkira na regularan parking ce dobiti kaznu ukoliko zakasni sa produzenjem parkinga a onaj koji parkira na cestu, na silaz… Više »

Prč
Gost
Prč

Ne opravdavam,al ioak smanjite cijenu parkinga.previse je to za nas standard.osim ako necemo ipet pricu da je auto luksuz u 21. Vijeku

Send this to a friend