Društvo Sindikat traži isplate za zaposlene, roditelji plaćeno odsustvo

Ići će i na sud zbog prekovremenih

Ilustracija

Iz Gradskog odbora Sindikata prosvjete saopšteno je da će nastavnici pokrenuti pojedinačne postupke protiv države i Ministarstva prosvjete ukoliko im direktori ne omoguće isplatu naknada za dopunski rad tokom prvog polugodišta. Predsjednik Gradskog odbora Slobodan Savović kazao je za Dan da će se prvo obratiti direktorima, a ukoliko se ne ispune njihova potraživanja, pokrenuće pojedinačne postupke pred Agencijom za mirno rješavanje sporova i sudovima.

“Mora se unaprijed definisati model stimulacije nastavnika, to jest plaćanja dodatnog rada prije početka polugodišta. I obavezno iznaći način plaćanja dosadašnjeg dodatnog rada. Mi smo pokrenuli zakonsku proceduru da ako treba i na sudu ostvarimo to pravo za naše kolege. Pozivam na dogovor kako bi se vrednovao naš trud i rad”, istakao je Savović.

Iz Udruženja Roditelji saopšteno je da su se juče obratili Vladi i resornim ministarstvima zahtijevajući od njih da hitno donesu naredbu koja bi omogućila roditeljima pravo na plaćeno odsustvo već tokom i duće sedmice, kad će sve škole nastavu organizovati na daljinu.

U dopisu koji je upućen donosiocima odluka navodi se da je zbog odluke da sve škole drugo polugodište započnu onlajn nastavom neophodno što prije donijeti mjeru kojom će se jednom roditelju/ staratelju omogućiti pravo na plaćeno odsustvo u vrijeme dok djeca pohađaju onlajn nastavu, posebno za one mlađe od jedanaest godina, kako je to bilo i ranije.

“Tražimo i da za roditelje/staratelje djece sa smetnjama u razvoju, bez obzira na uzrast djeteta, u vrijeme dok traje onlajn nastava bude omogućeno ovo pravo. Sugerišemo da se ova mjera definiše tako da se može primjeniti kada god za tim bude potrebe u drugom polugodištu, jer će vjerovatno u nekim školama i sredinama biti prelaska na nastavu na daljinu zbog epidemiloške situacije”, navodi se u dopisu Udruženja Roditelji.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
To je torijaliti opanakpare parePrčMutavi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
To je to
Gost
To je to

Najbolje da pitamo za savjet roditelje.meeee. A vala cemo i vama vise pokazati gdje vam je mjesto mahaluse dokone!

pare pare
Gost
pare pare

neki su vječite razredne starješine a neki nikad zanavijek..sve zbog love

Prč
Gost
Prč

Samo vi ispostavite koliko ste casova odrzali

Mutavi
Gost
Mutavi

Direktori miljenicima daju 10 časova a nekome 40 za istu platu najbolje nedeljno se mijenjati

Nikšić
Gost
Nikšić

80% njih je odmaralo. Davalo djeci samo šta da nauče, nijesu držali predavanja, a sada hoće povišicu. U aps, pogotovo ovu NVO Udruženje roditelja, ko su oni. Samo uzimaju pare, a vamo lupetaju.

rijaliti opanak
Gost
rijaliti opanak

roditelji jedva čekaju da se “oslobode” đece

BLACK ARROW
Gost
BLACK ARROW

Sindikat prosvjete nema elaborat u takvim situacijama (slucajevima) onda promjenite ime u boranija sindikat kao i naziv države (boranija za vecinu Beluga za 1-3%)ostalih gradjana poput direktora anb-a koji je trece uho kavačkog klana kakva država tako vam se sve vratilo

Send this to a friend