Društvo

Igalo: Završena prva faza uređenja Ulice dr Svetozara Živojinovića

Prva faza uređenja Ulice dr Svetozara Živojinovića u Igalu završena je tokom proteklih dana, saopšteno je iz opštine Herceg Novi.

“Ulica, koja vodi od Titove vile prema stadionu Solila, proširena je za oko tri metra, što je širina jedne saobraćajne trake, a to će značajno olakšati kretanje pješaka i vozača i unaprijediti njihovu bezbjednost”, navodi se u saopštenju.

Kako si kazali, u okviru prve faze ulica je proširena u dužini od oko 300 metara, izgrađen je potporni zid sa zaštitnom ogradom uz plato na kojem se sada nalazi zabavni park, obilježena je staza za pješake, urađene instalacije za javnu rasvjetu i postavljeni novi stubovi.

“Posao je finansirala Opština Herceg Novi, a ukupna vrijednost svih izvedenih radova na izgradnji zida, javnoj rasvjeti i sanaciji ulice iznosi oko 30.000 eura.

Uređenje Ulice dr Svetozara Živojinovića značajno je u cilju poboljšanja bezbjednosti i uređenijeg izgleda ovog dijela grada, kao i zbog činjenice da je na platou iznad nje planirana izgradnja adrenalinskog poligona za bicikliste kroz prekogranični projekat „Ćiro 2“, koji realizuje Agencija za izgradnju i razvoj grada, a odobren je i biće finansiran u okviru Drugog poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora”, zaključuje se u saopštenju.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
PapajaBudimo realni99999
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Лијепо!

99999
Gost
99999

Више се урадило у “малом” ХН за 4 год. него у “великој” ПГ.

Papaja
Gost
Papaja

Ti sugurno ne zivis u HN , jer da zivis ne bi mogao tako nesto da lupis

Send this to a friend