Društvo

Info dan na UDG- u: Kompanije u posjeti ProDe Labaratoriji

img_1018.jpg

Kako navode, cilj Info dana je da upoznaju predstavnike crnogorskih kompanija sa opremom kao i rezultatima dosadašnjeg štampanja nekih elemenata.

Prisutnima se obratila dekanica Fakulteta za poiltehniku Sanja Ivanović ističući da je ovo druga godina uspješne realizacije ovog projekta.

„Sama realizacija projekta odvija se u dva segmenta. Prvi je istraživački segment koji se aplicira kroz naučno istraživački rad, rad na projektima koji se nadovezuje na segmente ProDe projekta. Drugi segment projekta se aktivno implementira kroz proces obrazovanja i istraživanja na osnovni i magistarskim studijama“, objasnila je ona. 

Nakon uvodnog izlaganja dekanice Fakulteta za politehniku riječ su imala dvojica ključnih stručnjaka na ovom projektu, bivši dekan Arkitektonskog fakulteta u Beogradu i dugogodišnji profesor na UDG-u profesor Vladimir Mako kao i Atanas Kočov, takođe, profesor na UDG-u kao dekan na Mašinskom fakultetu u Skoplju, instituciji koja je partner na projektu.Nakon izlaganja, predstavnici oko četrdeset kompanija obišle su Laboratoriju i upoznali se sa sadržajem i načinom funkcionisanja same Laboratorije. Među prvim posjetiocima bila je ministarka nauke Sanja Vlahović. 

U znak pažnje odštampan je 3D logo Ministarstva čiji je proces štampanja omogućio da se prisutni bliže upoznaju sa ovom tehnologijom. 

 

Send this to a friend