Društvo

Inspekcija obećava: Riješićemo problem klizišta u Šušanju

Glavni inspektor za puteve Ednan Abdić saopštio je da će se u toku sjutrašnjeg dana ili najkasnije u petak biti riješiti problem klizišta i saobraćajnice na magistralnom putu koji od naselja Šušanj vodi ka Sutomoru.

<<<Pokrenulo se klizište u Baru, srušilo se drvo>>>

Na dijelu Zelenog pojasa ispod magistrale prije dva dana je pokrenuto klizište koje je uzrokovalo pad bora i oštećenje kolovoza.

Pretpostavlja se da su uzrok radovi na izgradnji hotela “Skaj development” (Sky Development) koje izvodi preduzeće “Rašketić”.

“Rješenje će biti donešeno sjutra ili u petak, ali su izvođaču i investitoru date smjernice i naložene mjere u smislu privremene i stalne stabilizacije terena”, kazao je Abdić.

Komunalna inspekcija je u utorak na toj dionici zaustavila gradnju sve dok saobraćaj koji se odvijao naizmjenično jednom trakom, nije normalizovan.

Inspektori su prema riječima načelnika Komunalne policije Steva Pejovića, još u novembru po prijavi građana koji su upozoravali da se zemljište između kolovoza i mora kruni, nadzirali gradilište.

Izvođač radova “Rašketić” je dostavio na uvid rješenje Ministarstva održivog razvoja i turizma, kojim je investitoru u maju 2017. godine izdata građevinska dozvola za objekat- hotel.

Izvođač je na uvid dostavio i glavni projekat i projekat konstrukcije.

Send this to a friend