Društvo Usvojeni Sindikati prosvjete

Istorija i geografija izborni predmeti i u prvom i u drugom razredu

Srednjoškolci u Crnoj Gori će u predstojećoj školskoj godini imati istoriju i geografiju kao izborne predmete i u prvom i u drugom razredu, odlučeno je na sjednici Nacionalnog savjeta i Sindikata prosvjete.

Kako je saopšteno, učenici će istoriju i geografiju izučavati bez obzira što se nalaze u izbornom dijelu nastavnog plana.

Navedeno je da će u pet novih obrazovnih programa ovi predmeti biti uključeni kao obavezan predmet.

Takođe, Nacionalni Savjet na čelu sa profesorom Đorđem Borozanom je u skladu sa predlogom Sindikata na današjnoj sjednici jednoglasno donio odluku da se u buduću Komisiju koja će izvršiti analizu zastupljenosti pojedinih obrazovnih predmeta u nastavnim planovima sa posebnim osvrtom na predmete Istorija i Geografija, uključe članovi Nacionalnog Savjeta koji su danas predloženi među kojima je i član Sindikata prosvjete Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Minki
Gost
Minki

ovo je jedna od tuznijih vijesti sto sam skoro procitala…

Orvel
Gost
Orvel

Reče davno stari Džordž Orvel: “Rat je mir, sloboda je ropstvo, neznanje je moć”. Prvu fazu smo prošli devedesetih tokom “rata za mir”, zatim smo uz “demokratizaciju i tranziciju” postali robovi tajkuna, a sad slijedi zadnja faza, kada će proizvoditi glupu omladinu sposobnu da promišlja samo banalnosti, nesposobnu i nesvjesnu da se nečemu suprotstave. Na tome će “gazde” temeljiti novu… Više »

Crni
Gost
Crni

Ne slazem se…danasnja djeca su slobodnija, kriticnija, i imaju vise hrabrosti nego sto smo je mi imali…

Ivana
Gost
Ivana

Nazalost,divni predmeti a tako malo se izucavaju! Sjutra nam djec nece znati gdje je Budva,Pljevlja….a kamoli da pronadju Rejkjavik….Pa kako da se maknemo sa mrtve tacke i idemo dalje,pa makar to zvali Evropa,ako nista o nama samima ne znamo. Bruka i sramota!

Crni
Gost
Crni

Dako nauce istoriju u cetiri razreda osnovne skole…e ako je tebi primitivna Budva sinonim za istoriju, onda nije ni cudo sto nam je ovakvo drustvo i omladina…vjerovatno ti je i ZADRUGA omiljena emisija…tuzno

Serbia
Gost
Serbia

Crni U Velikoj Britaniji prošle godine manje od 20% ispitane djece je čulo za Holokaust a nesto više od 10% ih smatra da se stvarno desio.Ako ne znamo istoriju, zločine iz prošlosti, ponoviće se.Zato treba da se uči istorija , i geografija takođe.Današnja djeca ne znaju gdje je koji grad po Crnoj Gori a kamo li gdje su gradovi po… Više »

Crni
Gost
Crni

Slazem se da treba….ali je uce u 6, 7, 8 i 9 razredu…pa opet isto to i u srednju skolu…ja samo kazem, nema potrebe da je uce toliko…naravno, djeca su zrelija u srednjoj i sve drugacije razumiju, ali je previse da sve isto uce po nekoliko puta….u strucnim skolama dosta vise casova imaju za informatiku, sto podrzavam jer je to… Više »

Cijanid
Gost
Cijanid

Ne znam nijesam višw pametan
Što kaže Balašević SVE JE OTIŠLO U HONDURAS..

Jela
Gost
Jela

Bruka

Send this to a friend