Društvo

Iz Beograda do mora na dva točka: Novljani se vraćaju kući

Hercegnovski triatlonci Stevan Lučić i Nikola Bijelović, koji su prošle sedmice biciklima stigli u Beograd, odlučili su da se na isti način vrate kući.

<<<Odvažan poduhvat: Stevan i Nikola na biciklima do Beograda<<<

Oni su u ponedjeljak rano ujutru krenuli iz glavnog grada Srbije auto putem do Kragujevca, gdje su prenoćili, priča za Radio Jadran Lučić.

“To je nekih 150 kilometara vožnje. Neplanski, jer smo mislili da idemo magistralnim putem, ali smo se iz više razloga odlučili za auto put. Iako nije dozvoljeno, išli smo svjesno na rizik. Stigli smo u večernjim časovima. Oko 19 sati smo bili u Kragujevcu i tu je bila prva pauza”, navodi on.

Na auto put su izašli, jer su shvatili da će im magistralni put do Kragujevca, preko Topole uzeti mnogo vremena.

Drugog dana planirali su da voze do Raške ili Novog Pazara, ako uspiju dotle da stignu. Ali dan je kratak, pa su u Raškoj napravili drugu pauzu, odnosno prenoćili.

Nakon Raške preko Novog Pazara stigli su do Rožaja na prenoćište, odakle su juče krenuli za Podgoricu.

Vremenske prilike im idu na ruku, jer nema padavina. Prije podne i predveče je hladno, ali tokom dana ih prati sunce.

“Svaki dan smo vozili po sat-dva po mraku. Ujutru je malo hladnije, naveče bude svježe. Otkako sam krenuo iz Herceg Novog svaki dan sam vozio u kratkim rukavima. Vrijeme je, s obzirom da je novembar, kao nacrtano”, priča Lučić.

Plan im da stignu do Podgorice na posljednje noćenje u ovoj avanturi, jer već danas stižu u Herceg Novi, nakon pređenih preko 1.000 kilometara na biciklima.

12 Komentara na "Iz Beograda do mora na dva točka: Novljani se vraćaju kući"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend