Društvo Nastavljena sanacija prekograničnog ekološkog problema

Iz Bojane izvađeno više od 100 kesa sa uginulom živinom

Kako je i najavljeno iz Ministarstva poljoprivrede i Uprave za bezbjednost hrane koji su juče obišli Bojanu i pokrenuli rješavanje ekološkog prekograničnog problema, akcija čišćenja od leševa uginule živine koja je u ovu rijeku dospjela iz Albanije, nastavljena je i danas kada je izvađeno više od 100 kesa sa uginulom živinom.

<<<Vlada uputila protest Albaniji zbog ekološkog incidenta na Bojani<<<

“Danas je akcija bila cjelodnevna i vrlo uspješna. Uklonjeno je više od 100 kesa sa uginulim životinjama, što je, prema procjenama, značajan dio uočene količine koja se nalazi uzvodno uz obalu Bojane, na potezu od ušća do naselja Rače”, saopšteno je iz Ministarstva.

Akcija se nastavlja i sjutra.

U akciji čišćenja i sanacije ovog ekološkog problema na Bojani i danas su bili predstavnici Uprave za bezbjednost hrane, pripadnici Granične policije i Direktorata za vanredne situacije – Službe zaštite i spašavanja, a pridružili su im se i radnici komunalne opštinske službe.

“Pod nadzorom veterinarskog inspektora prikupljeni životinjski otpad se neškodljivo uništava od strane ovlašćene veterinarske ambulante”, poručuju u Ministarstvu.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
ToniPrc CGgojko sisa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Toni
Gost
Toni

Ta nesretna Bojana je poptuno urnisana. Iz Albanije stižu crkotine, iz kućica na Adi se izlivaju fekalije, totalna katastrofa.

Prc CG
Gost
Prc CG

To su vaša braća.

gojko sisa
Gost
gojko sisa

Dok najveci paraši drzave grabe zadnje slobodne pozicije na Adi za gradnju kucica, Albanija svo svoje smece namjerno bača u Bojanu. Vole ljudi da podju,mladi pogotovo,da se taguju da su na Adu,a u suštini, sve fekalije Skadra idu u Bojanu, fekalije 600 kucica takodje, izdaju se po 100e na noc, a vode nema, sem smrad fekalija i mrtvih životinja i… Više »

Send this to a friend