Društvo

Iz budžeta za ljekove 49 miliona eura

Apotekarska ustanova Montefarm objavila je juče plan javnih nabavki za narednu godinu u vrijednosti od 58,69 miliona eura.

Kako je objavljeno na sajtu Uprave za javne nabavke, za različite ljekove iz budžeta će biti izdvojeno 49,04 miliona, dok je za medicinski potrošni materijal potrebno 1,66 miliona eura, prenosi Pobjeda.

“Montefarm će iz sopstvenih sredstava za nabavku ljekova i medicinskog potrošnog materija u 2019. izdvojiti 7,85 miliona eura”, piše u planu javnih nabavki.

Za kamione sa ravnim platformama ova apotekarska ustanova izdvojiće 40.000, za građevinske radove 80.000, dok je za nabavku kancelarijskog materijala (registratori, knjigovodstvene knjige, fascikle, obrasci i drugi štampani kancelarijski materijali, od papira ili kartona) planirano 14.900 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ecitalac
Gost
Ecitalac

Koliko je za zarade predviđeno? Hoće li prosvjeta i zdravstvo konačno dobiti povećanje?

POJK
Gost
POJK

Skoro četvrtina budžeta za zdravstvo ide na ljekove. Ovakvo generisanje potrošnje ljekova je instruirano od veledrogerija i proizvođača čiji se vlasnici enormno bogate, a narod pod plašću izlječenja truje. Realna potrošnja ljekova u Crnoj Gori bi trebala biti barem upola manja. Ali naš narod kad podje kod doktora ako mu doktor ne izda recept za lijek isto kao da nije… Više »

Send this to a friend