Društvo

Iz opštine Kotor sredstva planirana za praznik dali bolnici

Bez svečane sjednice zbog situacije sa Kovidom 19, na prigodan način obilježen je i Dan opštine Kotor. Sredstva planirana za programe i obilježavanje praznika u iznosu od 8.000 eura opredijeljena su Opštoj bolnici Kotor koja od nedavno, uslijed povećanog broja oboljelih, jednim dijelom funkcioniše kao Kovid bolnica. Nova vlast u Kotoru najavljuje nove projekte.

“Sada je najbitnija stvar osigurati stabilnost finansija, osigurati stabilnost budžeta i pružiti pomopć, kako onome što je medicinski tim u Kotoru a tako pružiti i pomoć i građanima i privredi da očuvaju svoju supstancu”, kazao je predsjendik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

I građani proteklu godinu pamte po pandemiji. Pandemija nije zaustavila sve. Rekonstruisan je gradski sat, obnovljene palme, igrališta, pripremljeni planovi za nove i završeni neki strani projekti.

“Krenulo se sa realizacijom turističkog rizorta koji će promijenitio sliku našega grada, završen je pothodnik, Jugopetrol-zamjena zemljišta, dobijamo jedam novi prostor na Tabačini, dobili smo saglasnost od UNESCO-a, gradi se izuzetno kompleksan kanalizacioni sistem i vodovodni sistem Perast-Rusan-Muo-Prčanj-Stoliv”, kazao je Željko Aprcović.

Nova vlast nastavlja velike planove mada u sve težim opštim okolnostima.

“Usvajanjem Prostornog urbanističkog plana opštine stekli su se preduslovi da polako krećemo ka skidanju moratorijuma. To je ono što očekujem da će vrlo brzo da se desi. UNESCO je dao zeleno svjetlo na projekat gradnja hotela”, dodao je Jokić.

Dan opštine obilježen je polaganjem cvijeća na spomenike u Rusnu i Kotoru, odata je počast borcima koji su grad oslobodili od fašističkih okupatora prije 76 godina. Nagrada 21. novembar dodijeljena je volonterskoj grupi “Kotorsko srce”.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
PeroUh,uh
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pero
Gost
Pero

Jokića je na popravnom i opet će panut na godinu.
Ali nije proglasio žalist za Irineja kao za Amfilohija tu je mozda dobio prelaznu.

Uh,uh
Gost
Uh,uh

Jao kako ste fini

Send this to a friend