Društvo

Izgradnja garaža u Herceg Novom tek 2020, do tada plava zona i parkomati

Foto: Radio Jadran

Uloga preduzeća Parking servis je regulisanje mirujućeg saobraćaja u Herceg Novom, ali taj zadatak je teško sprovoditi, jer je broj vozila odavno premašio mogućnosti infrastrukture. Nepopularno iscrtavanje ulica je nužnost, dok bi se zamisli o gradnji novih garaža tek idućeg ljeta mogle ostvariti, piše portal Radio Jadran.

Ali, veliki broj vozila, donosi i veću zaradu, pa je prošle godine preduzeće Parking servis inkasiralo 40 hiljada eura više od planiranog. Najveći problem je parkiranje u centru grada, odnosno u crvenoj zoni, gdje tokom radnih dana čak 70 vozila zaposlenih u lokalnoj administraciji zauzima parking mjesta potencijalnim turistima. To uočava i direktor Parking servisa, Miladin Vidaković.

Zbog toga su u preduzeću odlučili da uvedu novu, plavu zonu, kako bi parkiranje u crvenoj bilo ograničeno na dva sata, te da prošire kapacitete na Savini, Toploj i u Meljinama i uvedu naplatu putem parkomata.

Ipak, planirani rashod Parking servisa je na nivou prihoda, oko 470 hiljada eura, koje će biti potrošene uglavnom na plate. Zbog toga je na protekloj sjednici Skupštine odbornik Zoran Kovačević pitao u čemu je interes opštine da ustupi površine na korišćenje, ako prihod ide samo na plate. On je predložio da Parking servis u saradnji sa turističkom organizacijom kreira određene privilegije za turiste, kao model afirmacije za izdavaoce koji uredno prijavljuju smještaj. Ali da se to ne odnosi na crvenu zonu.

Vidaković je potvrdio da je pokrenuta porcedura za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju garaža na lokaciji kod rent-a-vila na Škveru i parceli između “Floride” i “Volija” u Meljinama, što je već definisano PUP-om i DUP-om. Ovaj projekat bi mogao da bude priveden kraju do početka naredne ljetnje sezone. Vidaković je kazao i da postoji incijativa za izgradnju garaže na platou ispred zgrade Opštine.

Dugoočekivana Studija saobraćaja, koja je u izradi, takođe bi trebalo da riješi mnoge nedostatke u saobraćajnoj komunikaciji, infrastrukturi i parkiranju kroz hercegnovsku opštinu.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
VesnaGL🌐BALISTAPrešo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vesna
Gost
Vesna

Necuveno,zaposleni zauzimaju parking za cijelo radno vrijeme.Turisti su uskraceni.Sigurno postoje ljudi kojima je struka da organizuju da zaposleni docu u na posao bilo organizovanim prevozom bilo licno da planiraju svoj dolazak,ali bez toga da im kola stoje po 8 sati na parkingsigurno postoje prostori udaljeni najmanje do 1 km od centra grada gdje mogu doci ,a ostalo mozda starinski,pjeske.Sve je… Više »

GL🌐BALISTA
Gost
GL🌐BALISTA

U HN opstina (od 25 000 stanovnika) je nagomilala preko 310 zaposlenih!!! A tamo je na vlasti 30g “casna” “opozicija”.

Prešo
Gost
Prešo

Ovaj parking servis služi da zaposli što više aktivista i da za kantu boje zarade ogroman novac.Bez ulaganja ,samo zaposliti što više glasača DF-a.
Sva Opština funkcioniše na isti način.Pa malo povećaju cijenu vode,smeća i porez na nepokretnost.Investicije nula , ali zato nema više stolica u lokalnoj upravi i njihovim preduzećima.
Živa istina.

Send this to a friend