Društvo

Izgradnja šetališta i trga u Sutomoru nastavlja se nakon sezone

Naredna faza realizacije projekta izgradnje šetališta i trga u Sutomoru sprovešće se nakon završetka turističke sezone, istaknuto je tokom današnjeg sastanka predsjednika opštine Bar Dušana Raičevića sa direktorom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladenom Mikijeljom.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, Raičević i Mikijelj su razgovarali o uređenju zone morskog dobra i projektima koje to preduzeće realizuje na teritoriji barske opštine.

“Na sastanku je razgovarano o projektima izgradnje šetališta i trga u Sutomoru, šetališta u Čanju i drugim projektima u zahvatu morskog dobra duž barske rivijere”, navodi se.

Nakon sastanka, Raičević i Mikijelj obišli su šetalište u Sutomoru.

Mikijelj je kazao da je projekat u Sutomoru jedan od najvažnijih koji se radi u zoni morskog dobra u Baru i da je Morsko dobro u budžetu za 2021. predvidjelo sredstva za nastavak radova u drugoj fazi.

“Realizacijom ovog projekta vrijednost nekretnina u neposrednoj blizini šetališta će se višestruko povećati i biće stvoreni preduslovi za potpunu promjenu načina funkcionisanja turizma na ovom lokalitetu. Apsolutno sam uvjeren da će se kroz realizaciju ovog projekta turistička ponuda i klijentela turista na ovom lokalitetu promijeniti i da će Sutomore napokon dobiti onaj vid turizma koji zaslužuje duži niz godina“, rekao je Mikijelj.

Dodao je da želi da uvjeri građane Bara i Sutomora da će narednu fazu realizacije tog projekta sprovesti nakon završetka turističke sezone, te je naglasio da je siguran da će projekat podržati i Vlada.

“Mi smo kroz naš kapitalni budžet izdvojili sredstva za realizaciju ovog projekta, upoznati smo da je isto to uradila i Opština Bar, svi uvjereni da radimo veliku stvar za promjenu identiteta Sutomora u narednom periodu“, kazao je direktor Morskog dobra.

Predsjednik opštine kazao je da je zadovoljan današnjim sastankom sa menadžmentom Morskog dobra i dogovorenim zajedničkim aktivnostima na uređenju zone morskog dobra u barskoj opštini.

“Predstavlja zadovoljstvo činjenica da je prihvaćena inicijativa Opštine Bar za organizaciju zajedničkog sastanka sa menadžmentom Morskog dobra. Tema današnjeg sastanka su bili projekti koje planiramo u zajedničkoj saradnji da realizujemo u narednom periodu, ali i jedinstvena prilika da posjetimo Sutomore gdje se vrijedno izvode radovi na izgradnji šetališta kao prve faze od cjelokupnog projekta vrijednosti pet miliona eura. Uvjerili smo se da je, pet mjeseci nakon početka radova, dinamika radova zadovoljavajuća, i ohrabruje činjenica da ćemo sa svim radovima završiti do početka turističke sezone”, naveo je Raičević.

Time će, naglasio je, jasno ponuditi drugačiju definiciju turističke ponude Sutomora i spremno dočekati turističku sezonu u onom obimu u kojem bude bilo moguće da se realizuje, poštujući trenutnu epidemiološku situaciju i stanje po pitanju imunizacije stanovništva.

Predsjednik opštine istakao je da raduje spremnost za nastavak projekta u Sutomoru, odnosno izgradnje trga nakon završetka ljetnje turističke sezone.

“Raduje takođe spremnost Morskog dobra već sa narednom fazom koja podrazumijeva izgradnju trga u Sutomoru nastavimo već nakon završetka ove turističke sezone, i tako turističku sezonu 2022. dočekamo u potpuno dugačijem ruhu, sa promijenjenom turističkom ponudom, a prije svega izmijenjenom percepcijom o Sutomoru kao turističkoj destinaciji”, rekao je on.

Nastaviće, kazao je, zajedno da rade na projektima valorizacije ostalih kapaciteta u turističkim mjestima, prije svega Čanja.

“Projekat koji je planiran za Čanj ide svojom dinamikom, a takođe smo dogovorili načine i modele kako ćemo sitne intervencije u zoni morskog dobra zajedničkim djelovanjem nastojati da rješavamo na zadovoljstvo sugrađana, a i na obostrano zadovoljstvo Opštine Bar i Morskog dobra“, zaključio je Raičević.

Send this to a friend