Društvo

Nalaz o smrti djevojčice dostavljen Višem tužilaštvu

Obdukcioni nalaz dvogodišnje djevojčice J.B., koja je nedavno preminula u Podgorici, je gotov i jutros je dostavljen Vrhovnom državnom tužilaštvu, saopštila je direktorica Kliničkog centra Crne Gore, Zorica Kovačević.

<<<Preminula djevojčica iz Podgorice, majka moli za pomoć<<<

Djevojčica je umrla pod još neutvrđenim okolnostima, a javnost je uzbunila informacija koju je objavila NVO Banka hrana, saopštenjem da je siromašnu porodicu, kojoj su oni pružali pomoć od 2015. godine, zadesila još veća nesreća nakon što je najmlađa kćer nađena mrtva i navodeći da je dijete bolavalo od dijabetesa.

Tužilaštvo je otvorilo istragu, a, kako je Pobjeda objavila, u medicinskoj dokumentaciji nema dijagnoze dijabetesa.

<<<Preminula djevojčica nije imala šećer?<<<

Preliminarni nalaz obdukcije ukazao je i da dijete nije umrlo od posljedica šećerne bolesti niti nasilnim putem.

Konačan nalaz o uzroku smrti danas će biti dostavljen tužiocu koji vodi istragu, nakon čega će se Tužilaštvo izjasniti o daljem postupanju u ovom predmetu.

Informaciju da je djevojčica primala insulin i da je bila gladna, koju su objavili mediji pozivajući se na izjavu predsjednice Banke hrane Marine Medojević, demantovala je majka djeteta Marijana Bogavac.

<<<Moja Jelena nije umrla od gladi, neka me puste da je ožalim<<<

Medojević je Pobjedi, međutim, kazala da ona nikada nije izjavila da je dijete bilo na insulinu, a da su informaciju da djevojčica boluje od šećerne bolesti koju je naslijedila od oca dobili od majke.

<<<Medojević: Majka je skupljala pomoć za injekcije za kćerku<<<

Ministar rada i socijalnog staranja naložio je i istragu u podgoričkom centru za socijalni rad kako bi se utvrdilo zašto je ova porodica bila bez socijalne podrške – da li zbog toga što nijesu ispunjavali uslove ili zato što je ova služba zakazala.

Utvrđeno je da zbog zakonskih ograničenja nijesu mogli ući u neki od socijalnih programa, ali regostrovan je i propust, zbog kojeg će neko odgovarati, jer nakon što je Marijana Bogavac u septembru zatražila novčanu pomoć koja joj je i odobrena nikada joj nije upućena odluka, zbog čega ona pare nije ni podigla.

Zbog smrti djevojčice grupa građana zatražila je ostavku Purišića, a organizovan je i protest u Podgorici.

<<<Zbog smrti djevojčice građani traže smjenu ministra Purišića<<<

Bogavac se nije sastala sa premijerom, već sa njegovom saradnicomMarijana Bogavac iz Podgorice, čija je dvoipogodišnja kćer pod još nerazjašnjenim okolnostima umrla prošle srijede, u njihovom podstanarskom stanu u Podgorici, nije razgovarala sa premijerom Duškom Markovićem, kako je to juče objavila Pobjeda, već sa Markovićevom saradnicom.

<<<Bogavac traži od države stan za nju i kćeri<<<

“Pozvali su me na razgovor i u njegovom kabinetu me primila jedna gospođa, ne sjećam joj se imena”, potvrdila je Pobjedi Bogavac, dodajući da ne želi više da daje bilo kakve izjave.

 

Send this to a friend