Društvo

Izletnički brodovi u Herceg Novom grabe svaki dan da produže sezonu

Foto: Radio Jadran

Vlasnici izletničkih brodova u Herceg Novom ne razmišljaju još da vežu flotu, iako je septembar za mnoge kraj turističke sezone.

Jedan od tridesetak onih koji imaju jedan ili više izletničkih brodova je i Radovan Begović. On će sa svoja dva broda Loro održavati redovnu liniju pet puta dnevno na relaciji Herceg Novi-Rose još ove sedmice. Onda će vjerovatno ukinuti neke termine i posljednji povratak sa Rosa, umjesto u 19, pomjeriti u 18 sati.

Begovićeva dva broda mogu da prime po 30 putnika, te Loro od Gradske luke do Rosa saobraća ljeti i zimi, s obzirom da tri linije svakodnevno dotira Opština Herceg Novi.

“Ova turistička sezona je po prometu bila slična prethodnoj. Zanimljivo je da je bilo više polazaka sa Rosa za Herceg Novi, nego u suprotnom pravcu. Rose su ove sezone bile dobro popunjene. Dosta je stranaca koji izdaju smještaj na Rosama, a ima i dosta onih koji iz Krašića, Budve, Kotora, Tivta dolaze na Rose na kupanje. Kada vide da je karta do Novog samo 4 eura, to je njima niska cijena i oni se ukrcaju”, ističe Begović za Radio Jadran.

Gust saobraćaj i velike gužve na putevima takođe su uticali da mnogi turisti radije do Novog dolaze morskim putem.

Loro će, uglavnom, do kraja ove sedmice voziti po ljetnjem rasporedu, sa polascima iz Novog u 9, 11, 12:30, 13:30 i 15:30 sati, te posljednjim povratkom sa Rosa u 19 sati. Osim ovih glavnih linija, Begović je tokom glavne sezone imao i dodatne polaske iz Herceg Novog za Rose na svakih sat i po.

Ispunjavanjem kriterijuma iz tendera, Begović već godinama ima ugovor sa Opštinom za prevoz putnika brodskim putem od Herceg Novog do Rosa i obratno.

Vrijednost ovog posla, u trajanju od godinu od zaključenja ugovora je 25.000 eura.

2 Komentara na "Izletnički brodovi u Herceg Novom grabe svaki dan da produže sezonu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend