Društvo

Izmještanje guma koštaće 15.000 eura

Stare automobilske gume sa Vrtijeljke se već treći dan uklanjaju i odvoze na imanje Momčila Krivokapića, Cetinjanina koji je istovario na tu deponiju 70 tona guma, a procjenjuje se da ukupno ima oko 800 tona. Krivokapić je besplatno ustupio plac Prijestonici za skladištenje guma na šest mjeseci, a krivična prijava protiv njega ipak nije povučena. Opštinu će posao izmještanja guma sa Vrtijeljke na imanje Krivokapića koštati 15 hiljada eura.

More automobilskih guma na Vrtijeljci se smanjuje i pretvara u planinu na placu Cetinjanina Momčila Krivokapića, vlasnika firme “Matej”. Nakon sto je pokupio 70 tona koje je istovario, svoje imanje ustupio je besplatno i za ostale gume.

“Svaku ću da izvadim i da prebacim na moj plac za to određeno vrijeme od šest mjeseci gratis”, kazao je Krivokapić za TVCG, prenosi portal RTCG.

Gume se već treći dan prevoze sa Vrtijeljke do Krivokapića, gdje će biti pola godine, jer za sada nijesu mogli naći bolje rješenje.

“Onda je na potezu prijestonica da vidmo sta mogu da urade za šest mjeseci da bi se završio taj problem. Najbitnija je stvar bila da se makne sirovina sa deponije”, rekao je Krivokapić.

Zbog izmještanja guma odahnuli su u Prijestonici, jer su ometale posao sređivanja deponije Vrtijeljka.

“To neće mnogo koštati jer imamo razumijevanje i pomoć svih subjekata i firmi koje su se uključile, dali su nam mehanizaciju. To je nekih 15 hiljada eura”, saopštila je sekretarka za odrzivi razvoj Prijestonice, Njegosava Vujanović.

Iako je Krivokapić uklonio, pa zatim udomio gume na svom imanju, zbog istovarenih guma biće na sudu u septembru.

“Krivicna prijava i dalje je zabetonirana, jedna kao pravno lice druga kao fizičko, tako da smo na sudu 21. septembra. Nadam se da će imati razumijevanja, da bi ja trebalo da prođem bez ikakve kazne”, kazao je Momčilo Krivokapić.

Tokom naredne sedmice i posljednja guma sa vrtijeljke biće premještena kod Krivokapića. U Prijestonici planiraju reciklažno dvorište za gume koje bi moglo biti trajno rješenje za problem starih guma sa Cetinja, za koje do sada nije postojalo mjesto predviđeno za odlaganje.

Send this to a friend