Društvo

Izvor CdM-a iz Vlade: Protest predvodi DF, s njima nećemo da pričamo, želimo dijalog samo sa majkama

Mandić na protestima

Protest majki u Podgorici predvode članovi Demokratskog fronta i on je politički motivisan i usmjeren na destabilizaciju, pa zbog toga danas nije došlo do susreta predstavnica demonstrantkinja sa premijerom Duškom Markovićem, rečeno je CdM-u iz Vlade Crne Gore.

“Zbog očigledne činjenice da je skup politički motivisan i usmjeren na političku destabilizaciju, nijesmo spremni da razgovaramo sa članovima i aktivistima Demokratskog fronta i političke grupacije Alternativa, koji predvode današnje okupljanje”, rekao je izvor CdM-a iz Vlade.

Ipak, Vlada je spremna na socijalni dijalog sa majkama o svim aspektima ovog problema kako bi se pronašla prihvatljiva i održiva rješenja, rečeno je CdM-u iz Vlade Crne Gore.

Inače, prema informacijama CdM-a, organizatorka protesta Željka Savković je članica Radničke partije koja djeluje u okviru DF-a.

Željka Savković

Takođe su se i iz Demokratske partije socijalista (DPS) oglasili povodom okupljanja ispred zgrade Vlade, ističući da iza njih ne stoje socijalni motivi, već da se radi o posljednjem pokušaju Demokratskog fronta.

Kako tvrde, sve rade po instrukcijama nalogodavaca iz inostranstva, kako bi  ugrozili mir i stabilnost u Crnoj Gori.

“Suočeni sa skorim sudskim epilogom njihovog učešća u pripremi terorističkog akta 16.oktobra, Mandić, Knežević i družina isturili su ispred sebe svoje aktivistkinje u nastojanju da radikalizuju okupljanje. Današnji skup, koji se predstavlja kao protest zbog smanjenja naknada majkama zapravo je jasno politički motivisan i organizovan od strane Demokratskog fronta, u cilju destabilizacije bezbjednosnih prilika u Crnoj Gori. To su svojim prisustvom ispred Vlade Crne Gore pokazali i čelnici Demokratskog fronta, čiji je jučerašnji pokušaj nasilnih demonstracija ispred Parlamenta propao zbog slabog odziva građana”, smatraju u DPS-u.

Prema njihovim riječima, kada u prvim redovima stoje Mandić, Radulović i ostali „junaci“ iz DF-a, svima je jasno koliko su providni takvi pokušaji.

:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Mićko
Gost

Podržavam majke da im se vrate primanja na raniji nivo. A Madniću i ostalim četnicima bi bilo bolje da se klone ovakvih protesta i puste ove žene da ostvare svoja prave. Vlada pod hitno da okupi žene koju protestuju zbog socijalne nesigurnosti, a distancira se od žena koje koriste ovu situaciju u cilju promovisanja DF-Ruskih interesa.

U prolazu
Gost

Prolece dolazi dobri ljudi , idemòòoooooooo

Momir
Gost
Ustavni sud treba da obori ovu odluku skroz. Zašto bi država plaćala nečiju želju ili hir? Treće, četvrto, peto… dijete je hir. Ne vidim budžetsku stavku koja može pokriti te troškove. To nije bolest ili nešto drugo, jednostavno hir. Ja želim najnoviji Mercedes. Molim Vladu da mi obezbijedi pare da kupim jedan. I mjesečnu naknadu da sipam gorivo! Uostlom, žene… Više »
Luka
Gost

Tacno tako, oce one koje su radile 10,15 god da primaju po 300 i kusur eura a zene koje su 40 godina provele radeci po fabrika primaju do 230,240 eura.

Micko
Gost

vidi se da si razmazeno dijete majke koja ima sve zube pa neka ti kupi mercedes jer ona privredjuje a ove sto nemaju zuba su vjerovatno radile da bi obrazovale svoju djecu botu

Biohazard
Gost

Danas s cuo od jedne zene ” izlazite ustase ” jeli to dovoljno za shvatiti sve ???

Dps-Država
Gost

Srbija i Koštunica i Putin hoće da unište našu svetu Crnu Goru. Ovo je napad na Mila Đukanovića zato što je Crna Gora nezavisna a DF i Srbija hoće to da ponište.

Cvetko
Gost
Df sad u svemu vidi priliku da krene u proteste , ali posto znaju da kad bi oni organizovali samo proteste da isti ne bi imali odjeka zato sad kao prisipetlje se supkaju gradjanima i oce da stvore laznu sliku kako oni “brinu” ( a Madic je 24.oktobra posebno “brinuo” kada je pobjegao u Kristal )a zapravo samo gledaju kako… Više »
Nemanja
Gost

Majke je opozicija dovela do ulice jer ovaj zakon je opozicija izglasala koliko se sjecam tako da umjesto sto su zakucale na vrata Vlade neka zakucaju na vrata Fronta pa da vidimo kako ce im oni rijesiti problem.

Aleksej
Gost

Ja kao slobodni gradjanim sad imam pravo da mislim da je sve ovo organizovano od strane DF jer politicari te partije su podrzali ovaj protest i bili na njemu a ne da je bio za korist majki .

Aleksandar
Gost

Ove zene je neko naucio sta da kazu i kako da se okupe jer one same ne bi mogle da naprave ovaj haos danas da se nijesu politicari umijesali!

Aleksa
Gost

Majke su lijepo trebale da zakazu sastanak sa novim premijerom i da gospodski dodju do dogovora nego sto zene sad po nagovoru DF se guraju sa policijom.

makarena
Gost

DF stojiniza ovih protesta, jasno je sve! jasno kao dan! ne treba ni da im se Vlada obrati!

Sandra
Gost

DF ne preza ni od cega ,samo gleda kako svuda da bude u pozadini dje je neko okupljanje i onda da naprave haos na ulici i da od toga posle oni prave dobar politicki marleting za sebe.

hristina
Gost

ne vidim svrhu njihovog protesta! SMANJENE SU IM NAKNADE, A NISU UKINUTE! KAKO STE BEZ NJIH ZIVJELE?

Biohazard
Gost

A jos sta je sa zenam koje moraju da idu da rade i za manje para i ostavlaju djecu kuci ? Klasican diskriminatorski zakon izvojevan od strane opozicije da bi bio mogucnost destabilizacije u buducnosti ( sad i ko zna jos … )

Sara
Gost

Okupljanje majki je zapravo politicki izreziran protest pod palicom DF-a koji sad u svemu trazi priliku da nerede izazove u drzavi.

helena
Gost

ne treba ni pricati, i to bi im ukinula..sraman potez!

wpDiscuz

Send this to a friend